viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Portobellolasagne

26.06.2012 Antti Vahtera

Valmista (tai hanki) tuorepastalevyjä. Katkaise portobelloista jalat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa lakkien alta hieman mustaa helttaa pois. Leikkaa myös lakit ohuiksi siivuiksi. Paista sienisiivut rapeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmista bechamel-kastike. Voitele vuoka ja levitä Bechamel-kastiketta vuokaan pohjimmaiseksi. Sitten sopivaksi leikattua lasagnelevyä, Bechamel-kastiketta ja sieniä. Jatka näin kerrostamista muutamien kerrosten ajan. Ripottele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g tuorepastalevyä

2 pkt portopello (tai siitake) sieniä

Mozzarella-juustoa raastettuna (esim. Valio)

suolaa

pippuria

parmesan -juustoa

1 l bechamel-kastiketta

Bechamel-kastike

60 g voita

60 g vehnäjauhoja

1 l kulutusmaitoa

raastettua muskottipähkinää

suolaa

Valmistusohje

Valmista (tai hanki) tuorepastalevyjä. Katkaise portobelloista jalat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa lakkien alta hieman mustaa helttaa pois. Leikkaa myös lakit ohuiksi siivuiksi. Paista sienisiivut rapeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmista bechamel-kastike. Voitele vuoka ja levitä Bechamel-kastiketta vuokaan pohjimmaiseksi. Sitten sopivaksi leikattua lasagnelevyä, Bechamel-kastiketta ja sieniä. Jatka näin kerrostamista muutamien kerrosten ajan. Ripottele mukaan myös mozzarellaa. Päällimmäiseksi lusikoi vielä kastiketta ja juustoraastetta. Laita 200°C uuniin ja anna paistua kunnes pinta on kauniin ruskea (n.20 min). Voit halutessasi ripotella pinnalle vielä sieniä.

Bechamel-kastike

Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata voi kasarissa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa pari minuuttia, mutta varo, ettei seos ruskistu. Lisää kuumennettua maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Anna varovasti kiehua muutaman minuutin, mausta muskotilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä