viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Portobellolasagne

26.06.2012 Antti Vahtera

Valmista (tai hanki) tuorepastalevyjä. Katkaise portobelloista jalat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa lakkien alta hieman mustaa helttaa pois. Leikkaa myös lakit ohuiksi siivuiksi. Paista sienisiivut rapeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmista bechamel-kastike. Voitele vuoka ja levitä Bechamel-kastiketta vuokaan pohjimmaiseksi. Sitten sopivaksi leikattua lasagnelevyä, Bechamel-kastiketta ja sieniä. Jatka näin kerrostamista muutamien kerrosten ajan. Ripottele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g tuorepastalevyä

2 pkt portopello (tai siitake) sieniä

Mozzarella-juustoa raastettuna (esim. Valio)

suolaa

pippuria

parmesan -juustoa

1 l bechamel-kastiketta

Bechamel-kastike

60 g voita

60 g vehnäjauhoja

1 l kulutusmaitoa

raastettua muskottipähkinää

suolaa

Valmistusohje

Valmista (tai hanki) tuorepastalevyjä. Katkaise portobelloista jalat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa lakkien alta hieman mustaa helttaa pois. Leikkaa myös lakit ohuiksi siivuiksi. Paista sienisiivut rapeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmista bechamel-kastike. Voitele vuoka ja levitä Bechamel-kastiketta vuokaan pohjimmaiseksi. Sitten sopivaksi leikattua lasagnelevyä, Bechamel-kastiketta ja sieniä. Jatka näin kerrostamista muutamien kerrosten ajan. Ripottele mukaan myös mozzarellaa. Päällimmäiseksi lusikoi vielä kastiketta ja juustoraastetta. Laita 200°C uuniin ja anna paistua kunnes pinta on kauniin ruskea (n.20 min). Voit halutessasi ripotella pinnalle vielä sieniä.

Bechamel-kastike

Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata voi kasarissa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa pari minuuttia, mutta varo, ettei seos ruskistu. Lisää kuumennettua maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Anna varovasti kiehua muutaman minuutin, mausta muskotilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Rapeat tofupuikot & linssitahna

time Created with Sketch.
45 min
Maidoton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
Leivonnainen
Alkuruoka

Feta-pinjansiemenpannuleipä ja tomaatti-rucolasalaatti

time Created with Sketch.
30 + kohoaminen min
Munaton Kasvisruoka

Lue lisää

Nautintojen Madrid

28.03.2023 Teksti: Hanna Jensen Kuvat: Hanna Jensenin reissualbumi, Timo Santala & Shutterstock

Suositut take away -ruoat ja viiniparitukset

21.03.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Juhlista rieslingiä! 5 x riesling-kuohuviini

13.03.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä