Vahteran resepti

Parma-broileria ja pinaattia

26.06.2012 Antti Vahtera

Mausta broilerinfileet suolalla (mausta kuitenkin melko kevyesti, sillä suolaisuutta tulee myös juustosta ja kinkusta) ja pippurilla. Levitä fileiden päälle basilikasilppua ja tuoretta parmesaaniraastetta. Pyöräytä kunkin fileen ympäri tiukasti kaksi parmankinkkusiivua. Paista fileet pinnoitetulla pannulla oliiviöljyssä ensin juustopuolelta kevyesti. Käännä, ja paista sitten kypsäksi toiselta puolelta. Keitä pinaatinlehtiä (joista olet poistanut isot ruodit) suolalla maustetussa vedessä […]

Ainekset

4 broilerin rintafileetä

suolaa

mustapippuria myllystä

1 dl basilikasilppua

100 g parmesaania raastettuna

8 viipaletta parmankinkkua

oliiviöljyä

200–300 g tuoretta pinaattia

suolaa

0,5 dl pinjansiemeniä

oliiviöljyä

Valmistusohje

Mausta broilerinfileet suolalla (mausta kuitenkin melko kevyesti, sillä suolaisuutta tulee myös juustosta ja kinkusta) ja pippurilla. Levitä fileiden päälle basilikasilppua ja tuoretta parmesaaniraastetta. Pyöräytä kunkin fileen ympäri tiukasti kaksi parmankinkkusiivua. Paista fileet pinnoitetulla pannulla oliiviöljyssä ensin juustopuolelta kevyesti. Käännä, ja paista sitten kypsäksi toiselta puolelta.

Keitä pinaatinlehtiä (joista olet poistanut isot ruodit) suolalla maustetussa vedessä vajaan minuutin ajan. Valuta siivilässä ja lorauta sekaan hieman hyvää oliiviöljyä. Sekoita. Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla pannulla. Annostele pinaatti lautasille ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Tarjoa Parma-broilerin höysteenä.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Jälkiruoka
Pääruoka

Lue lisää

Laatuviini vailla luokitusta – mikä ihmeen supertoscanalainen?

28.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Hyvää ja edullista! Parhaat alle 10 € viinit

28.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Riikka Sukula: kestäviä viinivalintoja

27.06.2022 Annukka Oksanen + kuva Sanna Lehto