viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
mustikkapiirakka
Vahteran resepti

Perinteinen mustikkapiirakka

26.06.2018 Antti Vahtera

Perinteinen mustikkapiirakka toimii aina ja vie matkalle muistoihin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

150 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,7 l mustikoita

0,5 dl sokeria

2 tl perunajauhoa

Valmistusohje

1. Nosta voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri.
2. Lisää muna ja voi. Sekoita monitoimikoneessa tai vatkaimella kunnes ainekset ovat varmasti sekaisin. Taputtele taikina voideltuun vuokaan.
3. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri taikinan päälle. Vuokaan pitää jäädä vähän tilaa, koska taikina kohoaa paistettaessa.
4. Paista mustikkapiirakka 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Testaa myös mustikkapiirakka homejuustolla:

Mustikka-homejuustopiirakka

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Mustikka-homejuustopiirakka

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Mustikka-karjalanpiirakka

time Created with Sketch.
1 h
Leivonnainen

Lue lisää

Mustikkasesonki on nyt kuumimmillaan – yllättävät ja upeat reseptit

04.08.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä