Reseptit

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Muikkupannu uusista perunoista. Valmista maailman parasta, suomalaista pikaruokaa Linnea Vihosen kesäisillä ohjeilla.

Ainekset

500 g uusia perunoita

3 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

*

Aioli:

6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)

1 rkl punajuurimehua

1 valkosipulinkynsi

½ tl suolaa

*

Herne-guacamole:

1 ps (200 g) pakasteherneitä

1 (luomu)sitruuna

4 rkl oliiviöljyä

1 tl mustapippuria

ripaus suolaa

2 rkl minttua hienonnettuna

*

Muikut:

40 perattua pikkumuikkua

2 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

50 g voita

*

Koristeluun:

4 rkl minttua hienonnettuna

2 limeä

Valmistusohje

1. Paahda perunat kypsiksi oliiviöljyn ja suolan kanssa 225-asteisessa uunissa (noin 20 minuuttia).
2. Valmista aioli. Sekoita majoneesi, punajuurimehu, kuorittu ja hienoksi raastettu valkosipulinkynsi sekä suola.
3. Laita sulaneet herneet, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, mustapippuri ja suola kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Kääntele lopuksi mukaan hienonnettu minttu.
4. Pyörittele muikut suolalla maustetuissa ruisjauhossa. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista muikut kullanvärisiksi.
5. Halkaise limet. Paahda limetinpuolikkaita kuumalla pannulla, niin että pintaan tulee kaunis väri.
6. Tarjoile paahdetut perunat rapeiden muikkujen, punajuuriaiolin ja herne-guacamolen kanssa. Koristele muikku-annos tuoreella, hienonnetulla mintulla ja limepuolikkailla.

Viinisuositus:

Cantina Terlan Terlaner Classico 2018

Alkon tuotenro: 568927

Valkoviini Italia
20,95 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunapizza bianco

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

PPP-pasta eli peruna-papu-pestopasta

time Created with Sketch.
20 min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Uudet perunat ovat kesän suola – Katso perunareseptit!

15.06.2020 Viinilehden toimitus

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski