viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

15.06.2020 Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Muikkupannu uusista perunoista. Valmista maailman parasta, suomalaista pikaruokaa Linnea Vihosen kesäisillä ohjeilla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g uusia perunoita

3 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

*

Aioli:

6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)

1 rkl punajuurimehua

1 valkosipulinkynsi

½ tl suolaa

*

Herne-guacamole:

1 ps (200 g) pakasteherneitä

1 (luomu)sitruuna

4 rkl oliiviöljyä

1 tl mustapippuria

ripaus suolaa

2 rkl minttua hienonnettuna

*

Muikut:

40 perattua pikkumuikkua

2 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

50 g voita

*

Koristeluun:

4 rkl minttua hienonnettuna

2 limeä

Valmistusohje

1. Paahda perunat kypsiksi oliiviöljyn ja suolan kanssa 225-asteisessa uunissa (noin 20 minuuttia).
2. Valmista aioli. Sekoita majoneesi, punajuurimehu, kuorittu ja hienoksi raastettu valkosipulinkynsi sekä suola.
3. Laita sulaneet herneet, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, mustapippuri ja suola kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Kääntele lopuksi mukaan hienonnettu minttu.
4. Pyörittele muikut suolalla maustetuissa ruisjauhossa. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista muikut kullanvärisiksi.
5. Halkaise limet. Paahda limetinpuolikkaita kuumalla pannulla, niin että pintaan tulee kaunis väri.
6. Tarjoile paahdetut perunat rapeiden muikkujen, punajuuriaiolin ja herne-guacamolen kanssa. Koristele muikku-annos tuoreella, hienonnetulla mintulla ja limepuolikkailla.

Viinisuositus:

Cantina Terlan Terlaner Classico 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Trentino - Alto Adige
21,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä