Ainekset
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
hyppysellinen suolaa
*
Karpalotäyte:
400 g pakastekarpaloita
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 tähtianista
tilkka vettä
*
Mascarponetäyte ja kuorrute:
4 dl vispikermaa
0,5-1 dl tomusokeria
2 rkl rommia
500 g mascarpone-juustoa
*
Lisäksi:
1 prk (397 g) karamellisoitua, kondensoitua maitoa (esim. Dovgan)
2 pientä kakkuvuokaa (halkaisija 18–20 cm)
*
Koristeluun:
tuoretta rosmariinia
pakastekarpaloita
tomusokeria
joulukoristeita
Valmistusohje
1. Vuoraa kaksi pientä kakkuvuokaa leivinpaperilla.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot siivilän kautta muna-sokerivaahtoon, kääntele nuolijalla tai pallovatkaimella tasaiseksi kakkutaikinaksi.
4. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä kakkupohjat.
5. Mittaa karpalotäytteen ainekset kattilaan ja kiehauta.
6. Keitä noin 30 minuuttia ja jäähdytä jääkaapissa. Poista vaniljatanko ja tähtianikset.
7. Tee mascarponetäyte. Vaahdota vispikerma. Mausta sokerilla ja rommilla. Kääntele varovasti kermavaahdon joukkoon mascarpone.
8. Kokoa kakku. Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Nosta yksi kakkupohja vadille ja levitä pinnalle ¼ karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Lisää päälle karpalohilloa ja lopuksi mascarponeseosta. Nosta päälle toinen kakkupohja.
9. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samaan tapaan. Laita mascarponeseosta maltillisesti mutta käytä kaikki karpalotäytteestä kakun sisään.
10. Nosta lopuksi viimeinen kakkupohja täytteiden päälle, levitä sen pintaan loput karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Kuorruta kakku lopulla mascarponeseoksella.
11. Koristele mascarponekakku rosmariininoksilla, pakastekarpaloilla, tomusokerilla ja halutessasi joulukoristeilla.