viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Maalaispatee ja Cumberland-kastike

26.06.2012 Antti Vahtera

Nypi jauhot ja voi tasaiseksi. Lisää kananmunat ja ripaus suolaa. Vaivaa taikina kiinteäksi. Kaaviloi puolet taikinasta millin paksuiseksi. Vuoraa irtopohjainen pateevuoka taikinalla niin, että taikina säilyy ehjänä. Taikina voi tulla hieman reunoista yli. Tee lopusta taikinasta hieman paksumpi kansi. Jauha 1/3 posrsaanfileestä ja 1/3 vasikanlihasta lihamyllyn karkealla terällä. Loput lihat voit jauhaa hienolla terällä. Silppua […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Taikina

300 g jauhoja

125 g voita

2 kananmunaa

suolaa

Täyte

300 g porsaan ulkofileetä

200 g vasikanpaistia

150 g pekonia

150 g broileria

100 g silavaa

1-2 poron sisäfileetä (pateen sisälle)

3 salottisipulia

4 valkosipulin kynttä

0,5 rkl timjamia

4 cl portviiniä

2 cl konjakkia

2 dl kermaa

1 kananmuna

musta- ja valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Nypi jauhot ja voi tasaiseksi. Lisää kananmunat ja ripaus suolaa. Vaivaa taikina kiinteäksi. Kaaviloi puolet taikinasta millin paksuiseksi. Vuoraa irtopohjainen pateevuoka taikinalla niin, että taikina säilyy ehjänä. Taikina voi tulla hieman reunoista yli. Tee lopusta taikinasta hieman paksumpi kansi.

Jauha 1/3 posrsaanfileestä ja 1/3 vasikanlihasta lihamyllyn karkealla terällä. Loput lihat voit jauhaa hienolla terällä. Silppua sipulit erittäin hienoksi ja kuullota hetki kattilassa. Lisää konjakki, portviini ja timjami. Keitä hetki niin että sipulit pehmenevät. Sekoita lihat ja sipulit laakeassa kulhossa puukauhalla. Kaada kerma joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kananmuna. Mausta pippureilla ja suolalla. Tarkista maku. Anna täytteen vetäytyä huoneenlämmössä noin 4 tuntia.

Pane puolet massasta taikinoituun pateevuokaan. Halutessasi voit laittaa massan keskelle kevyesti ruskistetun poron sisäfileen. Täytä vuoka lopulla pateemassalla, nosta kansi paikoilleen ja käännä ylimenevät reunat päälle. Sulje liitokset hyvin. Pinnan voit koristella kuvioilla. Tee pateen kanteen pienellä muotilla kaksi reikää. Voitele kananmunalla. Paista 175 C uunissa noin 1,5 tuntia. Mikäli pinta ruskistuu paiston aikana liikaa, voit suojata pinnan foliolla. Anna jäähtyä hyvin. Mikäli patee on vetäytynyt, lisää aukoista noin 1 dl lämmintä lihaliemihyytelöä (1 dl lihalientä ja 1 liotettu liivatelehti). Tarjoile cumberland-kastikkeen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä