viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kala-äyriäiskeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota kattilassa sipulisilppu 2 ruokalusikallisessa kirkastettua voita pehmeäksi. Lisää kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes noin neljännes liemestä on kiehunut pois. Kaada joukkoon kerma ja jatka keittämistä vielä hetki. Mausta keitto pippurilla ja suolalla ja kuohkeuta se sauvasekoittimella samettiseksi. Leikkaa turska- ja kuhafileet kahden sentin paloiksi. Lisää kalapalat kuumaan keittoon, mutta älä keitä. Kun kalat […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 l kalalientä

150 g turskafileetä

100 g kuhafileetä

100 g hummeria keitettynä

50 g sinisimpukoita keitettyinä

2 silputtua salottisipulia

4 rkl kirkastettua voita

2 dl kermaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Kuullota kattilassa sipulisilppu 2 ruokalusikallisessa kirkastettua voita pehmeäksi. Lisää kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes noin neljännes liemestä on kiehunut pois. Kaada joukkoon kerma ja jatka keittämistä vielä hetki. Mausta keitto pippurilla ja suolalla ja kuohkeuta se sauvasekoittimella samettiseksi. Leikkaa turska- ja kuhafileet kahden sentin paloiksi. Lisää kalapalat kuumaan keittoon, mutta älä keitä. Kun kalat ovat kypsyneet kuumassa keitossa, kauho keitto lautasille keitettyjen simpukoiden ja hummerinlihan päälle. Jaa annoksille vielä loppu kirkastettu voi.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

3x ravintola alkoholittomalle nautiskelijalle

05.07.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat Helmi Padatsu ja ravintolat

Ruokakauppaviinit – nämä testasimme!

20.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä