Haudutetut purjot ja kaprisvinegretti

Suolainen ja hapokas vinegretti tasapainottaa upeasti purjon makeutta. Inspiroidu ranskalaisen keittiön klassikosta!

1 h
servings 4 annosta

20.02.2024 Resepti Prisca Leclerc + Kuva Elvi Rista

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

8 purjonvartta (tai 12 ohutta kesäpurjoa)

1 salottisipuli

3 rkl voita

2 dl valkoviiniä

3 dl kasvislientä

*

Kaprisvinegretti:

1 (100 g) punasipuli

1 ½ dl vettä

1 dl sokeria

½ dl punaviinietikkaa

6 rkl laadukasta oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

4 tl dijonsinappia

¼ tl merisuolaa

pari rouhaisua mustapippuria

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

1 rkl hienonnettua rakuunaa

4 rkl kapriksia

Valmistusohje

  1. Leikkaa pois purjojen tummanvihreät, lehtimäiset varret. Huuhtele ja viipaloi yhden purjon vihreä osa, säästä loput salaatteihin, keittoihin tai kastikkeisiin. Kuori ja hienonna salottisipuli.
  2. Sulata 2 rkl voita paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota voissa sipulit ja purjon tummanvihreä, viipaloitu osa. Lisää viini ja kiehauta. Lisää kasvisliemi ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
  3. Poista purjoista kannat ja ainakin uloin kerros, huuhtele huolellisesti.
  4. Sulata pannulla 1 rkl voita ja paahda purjoihin kunnon pintaväri (uloin kerros kuoritaan pois ennen tarjoilua).
  5. Nosta purjot uunivuokaan ja kaada päälle kiehuva liemi niin, että purjot peittyvät kokonaan. Hauduta 150-asteisessa uunissa 60–75 minuuttia, purjojen paksuudesta riippuen, kunnes purjot ovat läpikuultavia ja pehmeitä.
  6. Tee vinegretti. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kiehauta vesi, punaviinietikka ja sokeri, kaada kuuma liemi sipulirenkaiden päälle. Anna jäähtyä. Mittaa öljy, valkoviinietikka, sinappi, suola ja mustapippuri kulhoon. Sekoita haarukalla, kunnes kastike on emulgoitunut tasaiseksi. Lisää yrtit. Purista kaprikset kuiviksi ja lisää ne kastikkeeseen, 1 rkl hienonnettuna ja 3 rkl kokonaisina. Sekoita lopuksi joukkoon 2/3 valutetusta punasipulista.
  7. Nosta kypsät purjot vadille ja kuori niistä uloin kerros pois. Pakasta vuoan pohjalle jäänyt kasvisliemi myöhempää käyttöä varten.
  8. Nosta valutetut purjot lautasille. Viimeistele annokset kaprisvinegretillä ja pikkelöidyllä punasipulilla.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla