Ainekset
4 annosta
maidoton, munaton, gluteeniton
valmistusaika 30 min
*
4-8 kokonaista pikkusiikaa
hienoa merisuolaa
rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele kalat nopeasti jääkylmän veden alla, valuta ja kuivaa kevyesti talouspaperilla.
2. Suolaa kalat merisuolalla sisältä ja pinnasta, oman maun mukaan.
3. Valele kevyesti rypsiöljyä halsterin pintaan, jotta kalat eivät tartu siihen.
4. Lado kalat halsteriin ja nosta halsteri kuumennettuun grilliin. Kypsennä siikoja hehkuvan kuumassa grillissä noin 4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kalat ovat kypsiä.
5. Nauti halstrattua siikaa näkkileivän, varhaisperunoiden, marinoidun fenkolin ja piparjuurikastikkeen kera.
Vinkki: Voit halstrata siiat myös erittäin kuumalla pannulla tai parilalla. Kuumenna pannu täydellä teholla, ripottele pannun pintaan vähän merisuolaa ja nostele kalat pannulle. Halstraa molemmin puolin noin 4 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä.
Tarjoile halstratun siian kanssa sitrusmarinoitua fenkolia.