Kampasimpukkatataki

Kampasimpukkatataki kurkun ja mausteisen soijakastikkeen kanssa

Raikas kampasimpukkatataki on raikasta kevätruokaa ja se saa inspiraationsa Aasiasta.

servings 4 annosta

03.04.2023 Reseptit Arto Rastas + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + tyyli Juuli Hakkarainen + kuvat Elvi Rista

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 kampasimpukkaa

1/2 kurkku

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna            

suolaa

*

Mausteinen soijakastike:

0,5 dl soijaa

0,5 dl riisiviinietikkaa

1/2 dl  pähkinäöljyä

1 tl tabascoa

1 punainen chili hienonnettuna

2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa kurkusta neljä suorakaiteen muotoista palaa. Mausta suolalla ja laita marinoitumaan mausteiseen soijakastikkeeseen 10 minuutiksi.
2. Leikkaa kampasimpukat viipaleiksi siten, että jokaiseen annokseen tulee kolme siivua.
3. Mausta kampasimpukat ja paahda niiden pinta nopeasti kaasupolttimella tai hyvin kuumalla pannulla.
4. Asettele kurkut lautaselle, kampasimpukat niiden päälle ja lisää kastiketta reilusti lautaselle.
5. Viimeistele kampasimpukkatatakit hienonnetulla ruohosipulilla.

Mausteinen soijakastike

1. Mittaa ainekset kattilaan, kiehauta seos ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä kastike.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla