Talven tuhdeimmat punkut ja valloittavimmat valkkarit

Kevättä odotellessa on ihana kietoutua tuhtien viinien syleilyyn. Valitse lasiin vielä hetki lämmittäviä ja voimakkaita punaviinejä ja tuhteja, isoja valkoviinejä.

21.02.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talven tuhdeimmat punkut ja valloittavimmat valkkarit
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Tuhteja tanniineja

Kuivatuista rypäleistä valmistettu punaviini saa valmistusprosessinsa vuoksi hieman korkeamman alkoholiprosentin ja makeahkoa, tiivistä makumaailmaa. Täydellistä talven pataruokien kanssa tai sohvalla viltin alla.

Nebbiolon rakastajille

Monivivahteinen ja kehittynyt nebbiolo nostaa hymyn huulille! Mehevä viini on upean runsas ja hivenen paahteinen. Loistoseuraa liharuoille ja juustoille. Tässä punkussa on rustiikkista särmää.

Klassikko jo syntyessään

Argentiinalaiset malbecit ovat tunnettuja mehukkaista ja mehevän muhevista makumaailmoista. Tamminen, mausteinen ja lähes hilloinen punaviini kietoo juojansa lämpimään villapaitaan. Vegaaninen luomuviini lämmittää myös pataruokien äärellä.

Rotevuutta kaipaaville

Voimakas Syrah’ta ja Cabernet Sauvignonia yhdistelevä punaviini on mustaherukkaisen ja karhunvatukkaisen makumaailmansa lisäksi kestävä valinta maapallolle. Luomutuotettu, kestävän kehityksen sertifikaatilla varusteltu  punkku ilahduttaa harmonisella kokonaisuudella.

Villihiivaa ja vuohenjuustosalaattia

Runsaan hedelmäinen valkoviini ilahduttaa varsinkin vegeruokien, vuohenjuustosalaatin ja vaalean kalan ja lihan kanssa, mutta se on myös täydellistä herkutteluhetkiin sellaisenaan. Villihiivalla käytetty uusiseelantilainen valkoviini on viikonlopun varma valinta!

Vivahteikas makupommi

Tämä LÖYTÖ-viini herauttaa veden kielelle pelkästä ajatuksestakin. Uuden maailman sauvignon blanceille tyypilliseen tapaan lasissa pyörii herukkapensaan ja karviaisen aromit. Nappaa pullo kalaruoille tai nauti hyvässä seurassa. Ahh!

Sama, mutta ranskaksi

Ranskalaiset sauvignon blancit ovat Uuden maailman kanssasisartensa kanssa aromaattisia makupommeja, joissa maistuu herukanlehdet ja karviaismarjojen kirpsakkuus. Vuonna 2020 tämä Pouilly-Fumé voitti Viinilehden Vuoden valkoviinin tittelin vuosikerralla 2018. Kaada lasiin ja nauti!

Jos olet liikkeellä isommalla budjetilla, nappaa hyllystä Burgundin chardonnay ja hemmottele itseäsi!

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.