viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
karitsapasta ja pasta maistuu
Reseptit

Herkullinen karitsapasta

01.10.2021 Teemu Laurell + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Karitsapasta maistuu vuodenajasta riippumatta ja valmistuu nopeasti. Voit käyttää pastaan myös ylikypsää karitsan lapaa tai potkaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 pientä punasipulia

2 valkosipulinkynttä

1 pieni vihreä paprika

noin 400 g kypsää haudutettua karitsan niskaa (katso resepti karitsan niska ja haudutettu punakaali alhaalla)

2 rkl oliiviöljyä

2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa

1 rkl harissatahnaa (chilitahna)

1 tl suolaa

mustapippuria

½ ruukkua tai ¼ rasiaa (25 g) rucolaa

*

Lisäksi:

400 g tagliatelle-pastaa

vettä

suolaa

oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

75 g parmesaania

pinjansiemeniä

Valmistusohje

1.Kuori sipulit. Leikkaa punasipulit isohkoiksi palasiksi. Hienonna valkosipulit. Poista paprikasta kanta ja leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi.
2. Revi ylikypsä karitsan liha kevyesti käsin tai haarukalla pieniksi paloiksi.
3. Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljy ja kasvikset. Kuullota hetki.
4. Lisää pannuun tomaattimurska ja karitsan lihat. Pienennä lämpöä niin, että kastike hautuu hiljalleen poreillen. Mausta harissatahnalla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta ragua 15–20 minuuttia, kunnes seos hieman saostuu ja maut tiivistyvät.
5. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi ja pirskottele päälle halutessasi oliiviöljyä.
6. Lisää hautuneen karitsakastikkeen joukkoon keitetty, valutettu pasta sekä rucola. Sekoita ainekset huolellisesti sekaisin.
7. Raasta päälle vielä ennen tarjoilua reilusti parmesaania, rouhaise mustapippuria myllystä ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vinkki: Voit käyttää raguun ylijäänyttä haudutettua karitsan niskaa tästä reseptistä.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kesäkurpitsapasta

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä