Riistakäristys

Riistakäristyspata

Puikulamuusi on ainoa oikea kaveri riistakäristyksen kanssa. Tee muusista sametin pehmeää ja höystä se reilusti voilla. Puolukat ja pikkelöity punasipuli antavat annoksella mukavan kirpeän puraisun.

1 h
servings 6 annosta

01.02.2021 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

25 g kuivattuja (1 l tuoreita) suppilovahveroita

vettä

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

50 g voita 600–700 g hirvi- tai riistakäristyslihaa

1 1/2 tl suolaa

2 tl katajanmarjoja

1/2 tl mustapippuria

2 tl sinappia

2 dl olutta

n. 2 dl vettä tai lihalientä

Valmistusohje

1. Laita sienet likoamaan haaleaan veteen. Tai puhdista ja paista tuoreet sienet voissa.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla pienessä määrässä voita pehmeäksi ja siirrä pataan.
3. Lisää voita pannulle ja ruskista kohmeinen käristysliha parissa erässä kauniin ruskeaksi. Laita liha pataan, lisää mausteet, nesteet ja valutetut sienet (tai paistetut tuoreet sienet).
4. Anna ruoan hautua hiljalleen, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vanha maailma:

Uusi maailma:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla