Japanilaisista oluista tutuimpia suomalaisille ovat vaaleat, kevyet lager-oluet kuten Sapporo, Asahi tai Kirin, mutta Japanissa on myös oma, mielenkiintoinen pienpanimokulttuurinsa. Japaniin oluen toivat hollantilaiset merimiehet 1800-luvulla, mutta oluen teon opettivat saksalaiset. Maan oluttarjonnassa onkin paljon saksalaistyylisiä vehnäoluita, pilsiä ja jopa savuista rauch beeriä. Monet pienpanimot tekevät myös amerikkalaistyylisiä pale ale -oluita, tummia stoutteja ja hedelmäisiä saison-oluita. Suomessa laajin pienpanimovalikoima on Kiuchi Brewery -panimolla, jonka Hitashino Nest -oluet ovat suosittuja.
Muita mielenkiintoisia paikallisia pienpanimoita ovat mm. tokiolainen Far Yeast Brewing, Fujikura Beer ja Brimmer Brewing. Japanilaisiin juomatapoihin kuuluu kohteliaisuus. Omaa lasia tärkeämpi on kaverin lasi eli aina pidetään huolta, ettei toisen lasi ehdi kokonaan tyhjentyä. Eikä juomia – juhlamaljoja lukuunottamatta – nautita ilman ruokaa tai
naposteltavaa.
Kokeile japanilaisia vehnäoluita vaikkapa grillattujen yakitori-kanavartaiden kanssa.
Kanpai eli kippis!
Japanilaiset oluet nautitaan perinteisesti ruoan tai naposteltavien kanssa – kokeile näitä reseptejä japanilaisen oluen kanssa: