Ainekset
3 punaista paprikaa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 palsternakka
400 g katkarapuja (pakaste)
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
3 tl savupaprikajauhetta
1–2 rkl harissa-tahnaa
½ dl tomaattipyrettä
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 l vettä
1 tl suolaa
1 tlk (310/265 g) kikherneitä
*
Lisäksi:
3–4 pitaleipää
Valmistusohje
1.Kuumenna uuni grillivastuksilla 250 asteeseen. Puolita paprikat pituussuunnassa, poista siemenet, vaaleat kalvot ja kanta. Aseta paprikat uunipellille leivinpaperille kuori ylöspäin. Paahda uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes paprikan kuoret kuplivat ja hiillostuvat mustiksi. Nosta paprikat pihdeillä keraamiseen astiaan ja peitä kulho lautasella. Anna paprikoiden höyrystyä omassa lämmössään, kun käsittelet loput vihannekset.
2. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori palsternakka, leikkaa kolmeen pätkään ja pätkät tikuiksi.
3. Laita ravut sulamaan siivilään.
4. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa, lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Alenna lämpöä, jos sipulit ruskistuvat.
5. Sipulien kuullottuessa, nypi paprikoista kuoret irti ja suikaloi paprikat.
6. Kun sipulit ovat kuullottuneet pehmeiksi, lisää juustokumina, paprikajauhe ja harissa-tahnaa oman maun mukaan (voit lisätä harissaa vielä myöhemminkin). Paista hetki sekoitellen. Lisää sitten tomaattisose ja paista noin minuutti.
7. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, palsternakat ja paprikat. Nosta lämpöä niin, että soppa kiehahtaa.
8. Maista lientä ja mausta suolalla, alenna lämpöä ja keitä 10 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmenneet.
9. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet keittoon ja keitä muutama minuutti.
10. Tarkista liemen maku, lisää halutessasi potkua harissa-tahnalla. Lisää lopuksi myös katkaravut keittoon.
11. Tarjoa katkarapukeitto viipaloitujen ja uunissa paahdettujen pitaleipätikkujen kera.
Viinisuositus
Bel Echo by Clos Henri Terroir Broadbridge Sauvignon Blanc 2017
Alkon tuotenro 1: