viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Katkarapu-savupaprikakeitto on katkarapukeittojen aatelia. Nauti katkarapukeitto yhdessä sauvignon blanc -valkoviinin kera.
Reseptit

Katkarapu-savupaprikakeitto

04.03.2020 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 5 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Mausteinen katkarapukeitto ja savupaprika luovat kutkuttavan yhdistelmän sauvignon blanc -valkoviinille.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 punaista paprikaa

2 sipulia

5 valkosipulinkynttä

1 palsternakka

400 g katkarapuja (pakaste)

1 rkl oliiviöljyä

1 tl juustokuminaa

3 tl savupaprikajauhetta

1–2 rkl harissa-tahnaa

½ dl tomaattipyrettä

1 prk (500 g) paseerattua tomaattia

1 l vettä

1 tl suolaa

1 tlk (310/265 g) kikherneitä

*

Lisäksi:

3–4 pitaleipää

Valmistusohje

1.Kuumenna uuni grillivastuksilla 250 asteeseen. Puolita paprikat pituussuunnassa, poista siemenet, vaaleat kalvot ja kanta. Aseta paprikat uunipellille leivinpaperille kuori ylöspäin. Paahda uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes paprikan kuoret kuplivat ja hiillostuvat mustiksi. Nosta paprikat pihdeillä keraamiseen astiaan ja peitä kulho lautasella. Anna paprikoiden höyrystyä omassa lämmössään, kun käsittelet loput vihannekset.
2. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori palsternakka, leikkaa kolmeen pätkään ja pätkät tikuiksi.
3. Laita ravut sulamaan siivilään.
4. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa, lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Alenna lämpöä, jos sipulit ruskistuvat.
5. Sipulien kuullottuessa, nypi paprikoista kuoret irti ja suikaloi paprikat.
6. Kun sipulit ovat kuullottuneet pehmeiksi, lisää juustokumina, paprikajauhe ja harissa-tahnaa oman maun mukaan (voit lisätä harissaa vielä myöhemminkin). Paista hetki sekoitellen. Lisää sitten tomaattisose ja paista noin minuutti.
7. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, palsternakat ja paprikat. Nosta lämpöä niin, että soppa kiehahtaa.
8. Maista lientä ja mausta suolalla, alenna lämpöä ja keitä 10 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmenneet.
9. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet keittoon ja keitä muutama minuutti.
10. Tarkista liemen maku, lisää halutessasi potkua harissa-tahnalla. Lisää lopuksi myös katkaravut keittoon.
11. Tarjoa katkarapukeitto viipaloitujen ja uunissa paahdettujen pitaleipätikkujen kera.

Viinisuositus

Bel Echo by Clos Henri Terroir Broadbridge Sauvignon Blanc 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
22,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Alkuruoka

Kala-katkarapuleipä

time Created with Sketch.
1 h

Lue lisää

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä