kesäkurpitsa-flatbread

Kesäkurpitsa-flatbread

Valmista alle puolessa tunnissa kesäkurpitsaflatbread, jossa pohjalla on kermainen tuorejuusto ja päällä ihanan aromaattista salviaa.

25 min
servings 4 annosta

05.09.2019 Elisa Johansson + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 (125 g) mozzarellapallo

1 dl yrttejä hienonnettuna (esim. oregano, ruohosipuli, salvia)

1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 kesäkurpitsa

4 isoa rieskaa (esim. Fazer Street Food Wrap)

ripaus mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

salvianlehtiä

Valmistusohje

  1. Valuta mozzarellasta neste pois ja pilko juusto pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.
  3. Leikkaa kesäkurpitsasta ohuen ohuita lastuja. Käytä apuna juustohöylää tai mandoliiniterää.
  4. Nosta ohuet rieskat uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä niille tuorejuusto. Ripottele mozzarellapalat pohjien päälle. Asettele päälle seuraavaksi kesäkurpitsaviipaleet, rouhi mustapippuria ja valuta oliiviöljyä flatbreadille. Laita päälle muutama salvianlehti.
  5. Paista flatbreadiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
  6. Valuta kuuman flatbreadin päälle vielä vähän oliiviöljyä ja koristele salvianlehdillä.

Vinkki! 

Jos haluat flatbreadiin enemmän rapeutta, voit friteerata tai paistaa salvianlehdet nopeasti.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla