viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lehtikaali-mango-veriappelsiinisalaatti

14.02.2019 Resepti Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
4 annosta

Valmista Linnea Vihosen ohjeella lehtikaali-mango-veriappelsiinisalaatti, jonka maut yllättävät ja saavat vannoutuneimmankin lihansyöjän huokailemaan ihastuksesta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-6 annosta

gluteeniton, vegaaninen

35 min + 2 h maustumiseen

*

1 ps lehtikaalia

1 sitruuna (mehu)

2 rkl oliiviöljyä

1 veriappelsiini (mehu)

1 dl seesaminsiemeniä paahdettuina

1 dl puffattua kvinoaa (esim. Ruohonjuuri tai Punitse&Säästä)

*

Pikkelöity mango:

1 dl riisiviinietikkaa

1/2 dl sokeria

3 dl vettä

1 kanelitanko

1 mango

*

Rakuunakastike:

1 dl soijamaito (unsweetend)

1 tl valkoviinietikkaa

1 tl dijonsinappia

2 dl rypsiöljyä

1 tl kurkumaa

1 sitruunan mehu

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Aloita pikkelöidystä mangosta. Kiehauta liemen ainekset mangoa lukuun ottamatta. Tarkasta, että sokeri on liuennut. Anna jäähtyä.
2. Kuori mango. Viipaloi mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kaada jäähtynyt liemi mangon päälle ja anna maustua muutama tunti tai tee tämä jo edellisenä päivänä.
3. Revi lehtikaali suupaloiksi ja lehdet irti lehtiruodista. Paahda lehtikaaleja hetki grillivastuksen alla uunissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä mutta ovat silti pehmeitä.
4. Tee rakuunakastike. Kaada soijamaito, etikka ja sinappi kapeaan, korkeaan sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita ainekset sauvasekoittimella. Pidä sauvasekoitin kulhon pohjassa ja kaada öljy kulhoon. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta sitä hiljalleen ylöspäin niin, että kastike emulgoituu. Mausta kastike kurkumalla, sitruunamehulla ja rakuunalla. Maista, lisää suola ja tarvittaessa sitruunamehua.
5. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu ja oliiviöljy, pyörittele lehtikaaleja seoksessa. Mausta sormisuolalla.
6. Nosta keko lehtikaaleja lautaselle. Purista päälle hieman veriappelsiinimehua. Nosta viereen lusikallinen rakuunakastiketta. Koristele pikkelöidyillä mangoviipaleilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja kvinoalla.

Viinisuositus

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Vegejuustot – uhka vai mahdollisuus?

01.05.2022 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Kasvisunelmia – 4 x sesongin vegeruoka

23.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä