Ainekset
4-6 annosta
gluteeniton, vegaaninen
35 min + 2 h maustumiseen
*
1 ps lehtikaalia
1 sitruuna (mehu)
2 rkl oliiviöljyä
1 veriappelsiini (mehu)
1 dl seesaminsiemeniä paahdettuina
1 dl puffattua kvinoaa (esim. Ruohonjuuri tai Punitse&Säästä)
*
Pikkelöity mango:
1 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl sokeria
3 dl vettä
1 kanelitanko
1 mango
*
Rakuunakastike:
1 dl soijamaito (unsweetend)
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
2 dl rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
1 sitruunan mehu
1 rkl rakuunaa hienonnettuna
1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Aloita pikkelöidystä mangosta. Kiehauta liemen ainekset mangoa lukuun ottamatta. Tarkasta, että sokeri on liuennut. Anna jäähtyä.
2. Kuori mango. Viipaloi mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kaada jäähtynyt liemi mangon päälle ja anna maustua muutama tunti tai tee tämä jo edellisenä päivänä.
3. Revi lehtikaali suupaloiksi ja lehdet irti lehtiruodista. Paahda lehtikaaleja hetki grillivastuksen alla uunissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä mutta ovat silti pehmeitä.
4. Tee rakuunakastike. Kaada soijamaito, etikka ja sinappi kapeaan, korkeaan sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita ainekset sauvasekoittimella. Pidä sauvasekoitin kulhon pohjassa ja kaada öljy kulhoon. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta sitä hiljalleen ylöspäin niin, että kastike emulgoituu. Mausta kastike kurkumalla, sitruunamehulla ja rakuunalla. Maista, lisää suola ja tarvittaessa sitruunamehua.
5. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu ja oliiviöljy, pyörittele lehtikaaleja seoksessa. Mausta sormisuolalla.
6. Nosta keko lehtikaaleja lautaselle. Purista päälle hieman veriappelsiinimehua. Nosta viereen lusikallinen rakuunakastiketta. Koristele pikkelöidyillä mangoviipaleilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja kvinoalla.