viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Caesarin silakkapihvit

01.10.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Caesarin silakkapihvien makumaailma on nimensä mukaisesti lainattu caesar-salaatista. Pihvien täytteenä on anjovista, parmesaania ja aavistus valkosipulia. Tarjoa pihvien kanssa ruskistetulla voilla höystettyä peruna-palsternakkamuuusia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

25 min

*

600 g silakkafileitä

1–2 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

*

Täyte:

8 anjovisfileetä + tilkka lientä

1 valkosipulinkynsi

2 rkl ranskankermaa

1 dl parmesaaniraastetta

3 rkl tilliä hienonnettuna

*

Leivitykseen:

1–2 munaa

2 dl pankojauhoja

*

Lisäksi:

voi-öljyseosta

tilli- ja ruohosipulisilppua

(mätiä)

Valmistusohje

1. Levitä silkkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Puserra päälle sitruunamehua ja mausta.
2. Murskaa anjoviksia haarukalla. Lisää joukkoon tilkka lientä, kuorittu ja raastettu valkosipuli sekä täytteen muut ainekset. Painele seosta puolille silakkafileistä. Nosta päälle loput fileet.
3. Riko muna(t) syvälle lautaselle. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kääntele pihvit ensin munassa, sitten jauhoissa.
4. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseosta. Paista pihvit parissa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi keskilämmöllä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi paistokertojen välillä.
5. Koristele valmiit pihvit yrttisilpulla ja halutessasi nokareella mätiä.

Viinisuositukset

Panosta

Jansz Premium Cuvée Brut

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Tasmania
29,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Pihistä

Stellenrust Chenin Blanc Brut 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini
10,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä