Ainekset
4 annosta
30 min + 2 h maustumiseen
*
800 g marmoroitunutta naudan ulkofileetä
3 rkl rub-mausteseosta
*
Salviavoi:
200 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl salvianlehtiä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
*
Grillibataatit:
4 bataattia
foliota
Valmistusohje
1. Tee ensin salviavoi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää lopuksi hienonnettu, tuore salvia sekä suola. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
2. Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua tunnin ajan.
3. Kääri bataatit folioon. Kypsennä uunissa tai grillissä kuvun alla, noin 200 asteessa 45–60 minuuttia.
4. Grillaa maustunut liha mehukkaan kypsäksi (sisälämpö 54 astetta eli medium). Anna vetäytyä hetki leikkuulaudalla tai tarjoiluastiassa.
5. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita.
6. Avaa foliota kypsien bataattien ympäriltä. Tee veitsellä viilto bataatin pintaan ja purista bataatti auki uuniperunan tapaan. Tarjoile liha ja bataatit vaahdotetun salviavoin kanssa.
Vinkki: Salviavoihin voi käyttää maun mukaan myös muita kesäyrttejä.