viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Naudan sisäfileetä ja korvasienimuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta. Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600–700 g naudan sisäfileetä

mustapippuria myllystä

suolaa

2–3 rkl voita tai rypsiöljyä

Korvasienimuhennos

n. 300 g tuoreita korvasieniä

2–3 kpl kevätsipulia tai 1 sipuli

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl vettä

2 dl ruokakermaa

2 rkl voita

suolaa

valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta.

Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien perunoiden ja korvasienimuhennoksen kera.

Korvasienimuhennos

Keitä korvasieniä voimakkaasti 5 minuutin ajan ainakin kaksi, mielellään kolme kertaa. Huuhtele sienet hyvin kunkin keiton jälkeen juoksevassa vedessä. Aloita uusi kiehauttaminen aina kylmästä vedestä. Valuta ja kuivaa sienet lopuksi hyvin. Valikoi joukosta pienimmät ja kauneimmat sienet kokonaisina käytettäviksi. Pilko isoimmat sienet pienemmiksi. Paista sieniä voissa pannulla kunnes neste on haihtunut. Ota sienet pannulta.

Silppua sipulit ja kuullota ne samalla pannulla. Kumoa sienet jälleen pannulle ja ripottele joukkoon vehnäjauhot. Pyörittele sieniä niin, että jauhot leviävät sieniin tasaisesti. Lisää vesi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen kiehua 10–15 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä