viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Tatti-ahven pyttipannu

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista ahvenfileistä keskipiikit ja sivuruodot ja leikkaa fileet pitkittäin puoliksi. Mausta fileet pippurilla ja suolalla. Irrota tatista hattu ja viipaloi se. Kuutioi tatin jalka. Kuori kypsät perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuumenna iso paistinpannu, valuta pannuun kirkastettua voita ja paista siinä perunat ja sipulit rapeiksi. Siirrä nämä toiseen astiaan ja paista tatit voisulassa meheviksi. Kumoa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8 ahvenfileetä

1 herkkutatti

8 keitettyä jauhoista perunaa

2 silputtua salottisipulia

1 dl kirkastettua voita

4 keltuaista

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista ahvenfileistä keskipiikit ja sivuruodot ja leikkaa fileet pitkittäin puoliksi. Mausta fileet pippurilla ja suolalla. Irrota tatista hattu ja viipaloi se. Kuutioi tatin jalka. Kuori kypsät perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuumenna iso paistinpannu, valuta pannuun kirkastettua voita ja paista siinä perunat ja sipulit rapeiksi. Siirrä nämä toiseen astiaan ja paista tatit voisulassa meheviksi. Kumoa paahtuneet tatit perunoiden päälle ja sekoita perunoiden kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla ja nostele lautasille. Kuumenna puhdas paistinpannu, lisää loppu voi ja paista ahvenfileet siinä rapeiksi. Nosta fileet lautasille ja valuta kuuma voi päälle. Riko jokaiselle lautaselle vielä keltuainen ja rouhi päälle pippuria ja ripaus suolaa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä