Ainekset
8 ahvenfileetä
1 herkkutatti
8 keitettyä jauhoista perunaa
2 silputtua salottisipulia
1 dl kirkastettua voita
4 keltuaista
mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Poista ahvenfileistä keskipiikit ja sivuruodot ja leikkaa fileet pitkittäin puoliksi. Mausta fileet pippurilla ja suolalla. Irrota tatista hattu ja viipaloi se. Kuutioi tatin jalka. Kuori kypsät perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuumenna iso paistinpannu, valuta pannuun kirkastettua voita ja paista siinä perunat ja sipulit rapeiksi. Siirrä nämä toiseen astiaan ja paista tatit voisulassa meheviksi. Kumoa paahtuneet tatit perunoiden päälle ja sekoita perunoiden kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla ja nostele lautasille. Kuumenna puhdas paistinpannu, lisää loppu voi ja paista ahvenfileet siinä rapeiksi. Nosta fileet lautasille ja valuta kuuma voi päälle. Riko jokaiselle lautaselle vielä keltuainen ja rouhi päälle pippuria ja ripaus suolaa.