viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kala-äyriäiskeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota kattilassa sipulisilppu 2 ruokalusikallisessa kirkastettua voita pehmeäksi. Lisää kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes noin neljännes liemestä on kiehunut pois. Kaada joukkoon kerma ja jatka keittämistä vielä hetki. Mausta keitto pippurilla ja suolalla ja kuohkeuta se sauvasekoittimella samettiseksi. Leikkaa turska- ja kuhafileet kahden sentin paloiksi. Lisää kalapalat kuumaan keittoon, mutta älä keitä. Kun kalat […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 l kalalientä

150 g turskafileetä

100 g kuhafileetä

100 g hummeria keitettynä

50 g sinisimpukoita keitettyinä

2 silputtua salottisipulia

4 rkl kirkastettua voita

2 dl kermaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Kuullota kattilassa sipulisilppu 2 ruokalusikallisessa kirkastettua voita pehmeäksi. Lisää kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes noin neljännes liemestä on kiehunut pois. Kaada joukkoon kerma ja jatka keittämistä vielä hetki. Mausta keitto pippurilla ja suolalla ja kuohkeuta se sauvasekoittimella samettiseksi. Leikkaa turska- ja kuhafileet kahden sentin paloiksi. Lisää kalapalat kuumaan keittoon, mutta älä keitä. Kun kalat ovat kypsyneet kuumassa keitossa, kauho keitto lautasille keitettyjen simpukoiden ja hummerinlihan päälle. Jaa annoksille vielä loppu kirkastettu voi.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä