Ainekset
0,5 kg kuorittuja katkarapuja
2 dl pitkää ja puuroutumatonta riisiä
2 silputtua salottisipulia
1 pieni purjo silputtuna
1 dl tilliä
1 dl ruohosipulia
4 murskattua valkosipulin kynttä
100 g tuoreita herkkusieniä
100 g gruyere'iä tai kermajuustoa
4 dl valmista katkarapukastiketta
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi.
2. Kuullota silputtu sipuli, purjo ja viipaloidut sienet.
3. Sekoita joukkoon keitetty riisi ja nosta seos voideltuun uunivuokaan tai kasariin.
4. Lisää päälle yrtit ja katkaravut.
5. Peitä kastikkeella. Sirottele lopuksi päälle raastettu juusto.
6. Gratinoi noin 10 minuuttia 200 C uunissa. Tarjoa salaatin ja vaalean leivän kanssa.