Tattiragout

Kasvis-tattiragôut ja basilikapasta

Kasvis-tattiragôut ja basilikapasta ovat herkku, jotka vievät kielen mennessään.

15.08.2018 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

kasvis

*

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl tuoreita tatteja hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

1 (luomu)porkkana

1 varsisellerin varsi

2 rkl tomaattipyreetä

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

2 dl punaviiniä

2 dl kasvislientä

4 oksaa tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)

1/2 tl sokeria

1/2 tl hienoa merisuolaa

ripaus mustapippuria

ripaus kuivattua chiliä

*

Basilikapasta:

1 nipppu tai ruukku basilikaa

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 tl hienoa merisuolaa

8-10 nipppua Pappardelle-pastaa

1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna

1 dl pecorino-juustoraastetta

tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Paista tattikuutiot kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Siirrä sienet sivuun odottamaan.
3. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä öljyssä noin 5 minuuttia.
4. Leikkaa porkkana ja selleri pieniksi kuutioiksi ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
5. Nosta lieden lämpötilaa hetkeksi. Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, viini ja viimeisenä kasvisliemi. Kiehauta.
6. Lisää joukkoon yrtit, mausteet ja tatit. Hauduta kastiketta vähintään 15 minuuttia.
7. Kastikkeen hautuessa, valmista pasta. Ryöppää basilikan lehtiä pari sekuntia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä nopeasti kylmän veden avulla. Purista basilikasta vesi pois.
8. Soseuta basilika, öljy ja suola tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai suolaa.
9. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
10. Valuta kypsä pasta ja mausta basilikaöljyllä.
11. Ripottele pastan päälle raastettua juustoraastetta, paahdettuja pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä.

Vinkki:
Nauti basilikapasta kasvis-tattiragout’n tai pariloidun vasikanmaksan kanssa tai sellaisenaan.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla