Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Vuonna 1999 Viini-lehti täytti 10 vuotta. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo kertoo tuolloin toteutetun suuren tyyliuudistuksen taustoja. ”Uudistuksen yhteydessä lehdelle kaavailtiin uutta viinilehti.fi-nimeä, jota ei kuitenkaan lopulta otettu käyttöön.” Lue, mitä Viini-lehden ympärillä tapahtui kymmenen vuotta sitten.
Viinilehti Oy:n ja Decanterin toimitusjohtaja Tomi Salonen palaa ajassa kymmenen vuotta taaksepäin. Tuolloin viininystäville maistui pinot grigio, Espanja oli kovassa nousussa ja Viini-lehti muuttui aiempaa rennommaksi.
Miltä kuulostaa suklaakonvehti, jossa maistuu veriappelsiini, viski tai vihreä tee? Chjoko-suklaatehtaan toimitusjohtaja Mika Gröndahl kertoo, miten uusia konvehtimakuja loihditaan ja miten viini istuu näihin suloisiin suupaloihin.
Toscana on viinimatkailun suosikkikohde vuodesta toiseen. Jos tähän kauniiden kukkuloiden kehystämään alueeseen haluaa tutustua sesongin ulkopuolella, omatoiminen agriturismi on paras vaihtoehto.
Poimi talteen vinkit Toscanan viinimaille.
Oletko erottanut kotoisista metsäsienistä curryn tai aniksen aromia? Tai maistanut sienestä sillin tai pihvin maun? Sienikirjan julkaissut kolumnisti ja entinen huippumalli Saimi Hoyer järjestää sienitastingeja, joissa maistellaan erilaisia sieniä ja opitaan niiden ominaismakuja ja -tuoksuja. Joko olet maistellut näitä sieniherkkuja?
Israel ei ole viinintuottajana kovinkaan tunnettu, mutta maan viineistä monet kestävät hyvin kansainvälisen vertailun. Vaikka Israelissa on poliittisia ristiriitoja, uskonto ja viini elävät maassa sulassa sovussa.
Katso videolta viinitilan uskonnollisena neuvonantajana toimivan rabbi Shalom Aronzon haastattelu Israelista.
Punajuurispagetti ja vuohenjuusto kaipaavat seuraansa klassisia lajikkeita, pintasavustettu lohi nauttii puolestaan aromaattisesta kumppanista. Entä mikä natsaa ankanrinnalle? Viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsee viinit Viini-kokin molekyylimenun herkuille ja kertoo videolla käyttännön vinkkejä viinin ja ruoan yhdistämiseen.
Raikkaan hapokas ja herkullisen hedelmäinen Grüner Veltliner on hurmannut valkoviinien ystävät ympäri maailman. Yö- ja päivälämpötilojen vaihtelusta nauttiva rypäle viihtyy etenkin Itävallan tarhoilla. Mutta millaiset ruoat sopivat tämän itävaltalaisen valkoisen seuraan?
Oma viinikellari jää monella viininystävällä haaveeksi, mutta sitä odotellessa viinikaappi voi olla nappiostos – ainakin huolellisen ynnäämisen ja sijoittelun jälkeen.
Piemonten sydämessä Barbarescon kukkulalla viiniä tuottava Gajan suku toi aikanaan lähes tuntemattoman tuotantoalueen viinimaailman kartalle. Gajan historiassa kääntyy uusi lehti kun vastuu Italian tyylikkäimmistä viineistä on siirtymässä isältä tyttärelle.
Normandia on erinomainen viikonloppukohde, mutta rannikolla riittää ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa. Valloita Normandian rannikko omalla tyylilläsi, nauti alueen parhaista ravintoloista ja vieraile siideri- ja calvadostiloilla. Tuliaiskassiin kannattaa pakata myös omenahilloa ja camembertia.
Kaikki tuntevat Torresin. Torres on käsite. Torres on brändi. Torres tuottaa viiniä kolmella mantereella ja myy 140 maahan. Miguel Torres esiintyy toukokuussa Helsingin viinikonferenssissa.