Suomen yhteiskunnan erikoinen käsitys kansalaisesta

Mika Vanne pohtii, millainen käsitys Suomen yhteiskunnalla on kansalaisesta. Entä miten tuo käsitys vaikuttaa alkoholilain kokonaisuudistukseen?
Näin tunnistat korkkivikaisen viinin

Jos viinissä on korkkivika, se ei ole varsinainen makunautinto. Katso, miten tunnistat korkkivian!
EU-tuomioistuimen päätös kuohuttaa viininystäviä – tästä on kysymys

Eilen saatiin odotettu päätös Euroopan unionin tuomioistuimelta niin sanotusta Alkotaksi-jutusta.
Viini-lehti kertoo nyt, mitä päätös käytännössä tarkoittaa.
Näin viilennät viinin hetkessä

Viini kannattaa yleensä aina viilentää ennen nauttimista. Miten teet sen nopeasti? Katso vinkit videolta.
Mansikka on Turun tähti

Keittiömestari Erik Mansikka uudisti ensin Turun ravintolakenttää, nyt hän laittoi joulupöydän herkut uusiksi Viini-lehdessä. Lue Mansikan haastattelu.
Nyt herkutellaan tryffelillä!

Tryffeli on hintava herkku, mutta pieni ripaus tätä juurisientä riittää tekemään arkisesta ruoasta juhla-aterian. Nappaa näppärät vinkit ja tryffeliresepti talteen!
Poimi Portugalin makupalat

Maistuisiko pala Portugalia? Antti Rinta-Huumo laati viiden portugalilaisen viinin kattauksen, jonka äärellä pääsee kokemaan maan tarjoamia ainutlaatuisia viinielämyksiä. Korkkaa kattaus ja nautiskele!
Näin ilmaat viinin nopeasti Halloween-juhliin

Valmistaudutko viikonlopun Halloween-juhliin? Mikäli tarjoilet viiniä, muista ilmata se ennen tarjoilua. Katso, miten ilmaat viinin nopeasti.
Samppanjaa James Bondin tyyliin

James Bondilla on vaativa maku. Salainen agentti nauttii samppanjaa, eikä ihan mitä tahansa laatua. Uusimmassa Spectre-elokuvassa nautitaan tuttua suosikkisamppanjaa.
Hukkuiko avaaja?

Viinipullon saa auki myös ilman avaajaa. Kurkkaa neljä tapaa korkata viini.
Miksi verovaroin tuhotaan bisnes, joka tuottaa veroja?

Stadin panimo joutui vaikeuksiin vuokrattuaan oluenpanolaitteistoa Olvilta. Miksi verottaja haluaa ajaa tulkinnallaan alas verotuloja tuovan pienyrityksen, kysyy Mika Vanne.
Henri Alén: ”Italia on viimeinen paikka, jossa menisin fine dining -ravintolaan”

Ravintola Murun keittiömestari Henri Alén arvostaa ranskalaista keittiötä. Hän kertoo tuntevansa sen paremmin kuin suomalaisen keittiön. Mutta miksi Alén ei perustaisi italialaista ravintolaa?
Keskeisimmät valkoiset rypäleet

Nappaa jokaisen viiniharrastajan perustiedot talteen uudesta juttusarjasta! Toisessa osassa esittelyssä viisi tärkeintä valkoista rypälettä. Tiedätkö, mitkä ne ovat?