Mansikka on Turun tähti

Keittiömestari Erik Mansikka uudisti ensin Turun ravintolakenttää, nyt hän laittoi joulupöydän herkut uusiksi Viini-lehdessä. Lue Mansikan haastattelu.

Nyt herkutellaan tryffelillä!

Tryffeli on hintava herkku, mutta pieni ripaus tätä juurisientä riittää tekemään arkisesta ruoasta juhla-aterian. Nappaa näppärät vinkit ja tryffeliresepti talteen!

Poimi Portugalin makupalat

Maistuisiko pala Portugalia? Antti Rinta-Huumo laati viiden portugalilaisen viinin kattauksen, jonka äärellä pääsee kokemaan maan tarjoamia ainutlaatuisia viinielämyksiä. Korkkaa kattaus ja nautiskele!

Samppanjaa James Bondin tyyliin

James Bondilla on vaativa maku. Salainen agentti nauttii samppanjaa, eikä ihan mitä tahansa laatua. Uusimmassa Spectre-elokuvassa nautitaan tuttua suosikkisamppanjaa.

Hukkuiko avaaja?

Viinipullon saa auki myös ilman avaajaa. Kurkkaa neljä tapaa korkata viini.

Keskeisimmät valkoiset rypäleet

Nappaa jokaisen viiniharrastajan perustiedot talteen uudesta juttusarjasta! Toisessa osassa esittelyssä viisi tärkeintä valkoista rypälettä. Tiedätkö, mitkä ne ovat?

Musiikki voimistaa viininautintoa

Musiikki kuvastaa hienosti viiniä. Näin sanoo Donnafugata-viinitalon omistajaperheeseen kuuluva José Rallo, joka markkinoi viinejä musiikilla.

Kuuntele, millaiset kappaleet kuvaavat sisilialaisen Donnafugatan viinejä.

Käsityöolutta Ranskasta

Ranskalaiset pienpanimot uskovat oman maan perinteisiin. Oluissa yhdistyvät historia ja ennakkoluulottomuus.

Syksyn aikana kannattaa piipahtaa olutravintoloissa maistelemassa ranskalaisia erikoisuuksia. Lue, mistä on kyse!

6 vinkkiä, joilla teet boolista drinkin

”Salaisuus, jota kaikki baarimestarit yrittävät varjella, on se, kuinka helppoa juomien valmistaminen on. Se on aivan järjettömän helppoa”, Altia Akatemian valmentaja, baarimestari Mikael Karttunen kertoo.

Näillä vinkeillä tuunaat boolisi drinkeiksi.