Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Pikkujoulut pienellä porukalla vaatii pientä syötävää ja juotavaa. Kata pöytään sormisyötäviä ja maistuva cocktail.
Keinuhongan tila Padasjoella on hyvä esimerkki innovatiivisesta ajattelusta ja maaseudun elävöittämisestä. Tila elää lihakarjatilasta, mutta tarjolla on runsaasti muitakin elämyksiä.
Yhdysvaltain sommelier-piireissä on kuohunut lokakuusta saakka, kun arvostetun The Court of Master Sommelier -järjestön piiristä paljastui laaja hyväksikäyttövyyhti. Osa sommeliereista on sitä mieltä, että järjestön maine on tahrattu pysyvästi.
Täydellisen pippuripihvin salaisuus piilee hyvässä lihassa, kuumassa pannussa ja sopivassa lihan kypsyydessä – se ei silti ole rakettitiedettä ja näillä neuvoilla onnistut kotioloissakin. Mehevän pippuripihvin kaveriksi sopii täydellisesti argentiinalainen Bonarda- ja Malbec-rypäleistä valmistettu Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina -punaviini.
Lorauta lasiin pehmeän täyteläistä Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina -punaviiniä ja lähde makumatkalle Argentiinaan!
Kuten todennäköisesti jokainen suomalainen tietää, vuosi 2020 on ollut ravintoloille haastava. Me ravintola-alan ihmiset voimme suhtautua tähän joko jatkamalla valittamista hamaan tulevaisuuteen tai yrittämällä hyväksyä tilanne ja keskittyä hyvään. Entä jos kokeilisimme vaihteeksi jälkimmäistä? Tässä hengessä kymmenen positiivista huomiota ravintolaelämästä myrskyn keskellä.
Viinilehti Wine Awards 2020 järjestettiin poikkeusvuonna virtuaalisesti 11.11.2020. Viinilehti Wine Awards -virtuaalitastingissä maisteltiin Viinilehden Vuoden punaviini – ja Vuoden valkoviini finalisteja ja julkaistiin Viinilehden Vuoden punaviini, Vuoden valkoviini, Vuoden viininystävä sekä Vuoden viiniravintola. Tilaisuutta luotsasi Viinilehden viinihörhö Antti Rinta-Huumo ja TV-kokki ja keittiömestari Kape Aihinen. Katso koko virtuaalitasting tästä!
40 vuotta täyttäneen kokki Tomi Björckin ei kauaa tarvitse miettiä hyvän elämän reseptiään: siihen kuuluvat asiat ovat mukana niin arjessa kuin juhlassa, maanosasta riippumatta.
Vuoden valkoviinin -tittelin vei tänä vuonna tyylikäs ranskalainen Sauvignon Blanc -viini. Punaviinien sarjan voitti upeasti kehittynyt riojalainen.
Koomikko, näyttelijä ja yrittäjä Sami Hedbergin mielestä elämässä tärkeää on työn ja hyvinvoinnin ohella ruoka ja viini. Elämästä pitää nauttia, työ ja vapaa-aika saada tasapainoon ja korkata silloin tällöin pullo amaronea.
Viinilehti valitsi Vuoden Viiniravintolaksi tänä vuonna uuden tulokkaan, helsinkiläisen Viinibaari Apotekin. Erityistä kiitosta ravintola saa ainutlaatuisesta miljööstään, pientilojen artesaaniviineistä ja kohtuullisesta hinnoittelusta.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Suosikkiresepti nyhtöleipä on espanjalaisen Marqués de Cáceres Verdejo 2019 -valkoviinin kanssa tarjottuna kuin pikamatka kesään ja Espanjan aurinkoon. Rapea ja mehevä nyhtöleipä valmistuu hetkessä. Ystävät koolle, musiikki soimaan, leipä uuniin, viinit lasiin ja viini-ilta voi alkaa.