Raikas valkoviini paistetulle siialle ja porkkanalisukkeelle

Viinivinkki 30/2018

Steininger Riesling 2016

Steininger Riesling 2016
Luonteikas viini

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / DAC Kamptal / Niederösterreich, Itävalta
Steininger
Riesling
13,89 € (0,75 l)

Arvio: Avoin, herkullisen hedelmäinen, puhtaan eloisa ja raikas tuoksu tuo mieleen persikan, sen kiven ja kypsän vihreän omenan. Maku on kuiva ja seurailee tuoksun vivahteita. Viinissä on myös kypsää aprikoosia ja mineraalisuutta. Raikas hapokkuus nostaa pitkässä, persikkaisessa ja hennon yrttisessäkin jälkimaussa reilusti veden kielelle.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Paistettua siikaa ja risoton tapaan valmistettua porkkanalisukketta

Vivahteikkaan ja raikkaan valkoviinin seuraan suosittelen valmistamaan aina niin herkullista paistettua siikaa aromikkaan porkkanalisukkeen kera.

Aloita annoksen valmistus lisukkeestä. Kuori ja kuutioi porkkanaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna myös salottisipulia ja maun mukaan tuoretta inkivääriä.

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipuli-, porkkana- ja inkiväärikuutiot. Pyörittele hetki ja lorauta joukkoon hieman valkoviiniä. Anna kiehua pois. Lorauta joukkoon porkkanamehua ja mausta suolalla. Lisää porkkanamehua aina kun se on imeytynyt tai kiehunut pois. Kun porkkanat ovat ”al dente” –kypsiä, kaada mahdollinen ylimääräinen neste pois ja sekoita joukkoon hieman mascarponea. Tarkista maku.

Poista siikafileistä ruodot, leikkaa annospaloiksi ja mausta suolalla. Lorauta paistinpannulle pieni tilkka öljyä. Paista siikapaloja nahkapuoli alaspäin. Kun käännät kalapalat, lisää pannulle reilut nokareet voita ja muutama sitruunalohko tai -viipale. Lusikoi syntyvää voivaahtoa paistettavien siikapalojen päälle.

Laita lautaselle mehevää porkkanalisuketta ja nosta kalapalat talouspaperin kautta risoton päälle. Koristele tillinoksilla.

Steiningerin Rieslingiä lasiin ja herkkuhetki on valmis!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä