Pfalzin Riesling hurmaa kausiherkun

Viinivinkki 16/2018

Ruppertsberger Imperial Riesling 2016

Ruppertsberger Imperial Riesling 2016

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Pfaltz / Pfalz, Saksa
Ruppertsberger
Riesling
12,98 € (0,75 l)

Arvio: Runsaan hedelmäinen, aromikkaan terhakka tuoksu tuo mieleen persikan, vihreän omenan, yrttisyyden, hunajan ja yrttisen mausteisuuden. Maku on vienosti makea ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi persikan kiveä, tiettyä vahamaisuutta, hunajamelonia ja kukkaisuutta - jopa parfyymisyyttä. Reilu hapokkuus tuo hedelmäiseen kokonaisuuteen ryhtiä. Viini jättää pitkään maistuvan, suuta supistavan, mutta reilusti veden kielelle nostattavan, vienon petrolisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Paistetut tai grillatut punalihaiset kalat. Kokeile myös selkeämakuisten vaaleiden lihojen seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis, mutta kehittyy

Sesonkiherkku parsa viettelee maukkaan risoton

Raikas riesling -valkoviini on hyvin monikäyttöinen vaalealihaisten kalaruokien, äyriäisten tai aromikkaiden kasvisruokien kumppani. Tällä kertaa ehdottaisin valmistamaan viinille kausiherkku parsan viimeistelemän mehevän risoton.

Hienonna reilusti salottisipulia ja pieni määrä valkosipulia. Käytä risottoon vihreää parsaa. Jos parsassa ei ole paksua kuorta voit käyttää sen kuorimatta. Leikkaa parsan tyviosasta kuitenkin muutama sentti pois, jolloin saat ”puumaisen” osan poistettua. Leikkaa parsat noin sentin pituisiksi paloiksi. Pidä parsan nuput erillään. Paloittele myös kevätsipulin vihreää vartta.

Kuumenna kattilassa voita ja kuullota salotti- ja valkosipuleita yhdessä risottoriisin kera. Säästä sipulin varret. Lisää jonkin ajan kuluttua joukkoon parsapalat (älä kuitenkaan nuppuja) ja lorauta kattilaan Ruppertsbergerin Riesling–viiniä ja sekoita.

Aloita kana- tai kasvisliemen lisääminen vähitellen. Lisää nestettä pikku hiljaa ja kerrallaan vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan. Kuumenna toisessa kattilassa tai paistinpannulla reilu nokare voita. Lisää sinne säästämäsi parsanuput ja kuullottele ne napakan kypsiksi.

Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lorauta joukkoon vastapuristettua sitruunanmehua, lisää hieman pakasteherneitä ja hienontamasi nippusipulin varret. Viimeistele annos runsaalla parmesanraasteella ja rouhaisulla mustapippuria.

Nostele mehevää risottoa lautaselle ja nosta päälle parsanuput.  Korkkaa herkullinen riesling seuraksi.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä