Ruppertsberger Imperial Riesling 2016

Valkoviini Pfalz

Arvio

Runsaan hedelmäinen, aromikkaan terhakka tuoksu tuo mieleen persikan, vihreän omenan, yrttisyyden, hunajan ja yrttisen mausteisuuden. Maku on vienosti makea ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi persikan kiveä, tiettyä vahamaisuutta, hunajamelonia ja kukkaisuutta - jopa parfyymisyyttä. Reilu hapokkuus tuo hedelmäiseen kokonaisuuteen ryhtiä. Viini jättää pitkään maistuvan, suuta supistavan, mutta reilusti veden kielelle nostattavan, vienon petrolisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Paistetut tai grillatut punalihaiset kalat. Kokeile myös selkeämakuisten vaaleiden lihojen seuraan.

Poistunut valikoimasta

Sopivia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä