Lodin Chardonnay uunikanalle ja uusille perunoille

Viinivinkki 24/2018

Ironstone Chardonnay 2016

Ironstone Chardonnay 2016

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Lodi / Kalifornia, Yhdysvallat
Ironstone Vineyards
Chardonnay
12,50 € (0,75 l)

Runsaan hedelmäinen, persikkaa, punaista omenaa, pähkinää ja sitrustakin aromeiltaan muistuttava, kuiva valkoviini vaikkapa vaalean lihan seuraksi.

Arvio: Runsaan hedelmäinen, omenainen ja sitruksinen tuoksu on kokonaisuutena kuitenkin varsin hillitty. Erittäin kypsän hedelmäinen, lähes eksoottinen maku toistaa tuoksun aromikkuuden. Tuoksuun nähden reilusti runsaammasta mausta voi erottaa paahteisuutta, hentoa kermaisuutta ja kypsän persikkaisia, punaista omenaa ja pähkinääkin muistuttavaa aromikkuutta. Tasainen suutuntuma saa ryhtiä tammikypsytyksen tuoman mausteisuuden ja kypsän sitruksisen hapokkuuden ansiosta. Viini jättää hennon ananaksisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Paistetut punalihaiset kalat ja vaaleat lihat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Uuden sadon perunat ja vihreät kasvikset täydentävät uunikana-annoksen

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
30 min + 1 h 15 min kypsennykseen
*
1 kokonainen luomukana (1 kg)
1 (luomu)sitruuna
2 rkl + 3/4 dl neitsytoliiviöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 salottisipulia
16 pientä uuttaperunaa (esim. siikli)
3 rkl vaahterasiirappia
800 g vihreitä kasviks (esim. broccolinia, parsakaalia, parsaa)
*
Valeluun:
oliiviöljyä
*
Tarjoiluun:
vihersalaattia

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pyyhi kana talouspaperilla sisältä ja päältä. Puolita sitruuna ja työnnä puolikkaat kanan sisään. Sido jalat yhteen ja kiinni.
3. Hiero kanan pintaa 2 ruokalusikallisella öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Nosta kana uunivuokaan. Paista 30 minuuttia. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Työnnä se koiven paksuimpaan kohtaan, varo osumasta luuhun. Lintu on kypsää, kun mittari osoittaa 74 astetta. Voit kokeilla kypsyyttä myös työntämällä tikun lihaan. Jos ulostihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää.
5. Kuori salottisipulit. Laita ne puolen tunnin paiston jälkeen uunivuokaan kanan kanssa. Kaada kanan päälle vaahterasiirappi ja loppu öljy (3/4 dl). Laske uunin lämpö 180 asteeseen. Jatka paistamista 20 minuuttia.
6. Pese perunat ja laita myös ne uunivuokaan. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana pannulla olevalla nesteellä.
7. Lisää broccolinit vartin jälkeen ja paista vielä 10 minuuttia.
8. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia.
9. Tarjoa vihreän salaatin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, sekoita turkkilaiseen jogurttiin hienonnettua ruohosipulia ja mausta seos sitruunamehulla.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä