Fenocchio Barolo 2013

Punaviini Italia

Arvio

Monivivahteinen, mutta tyyliltään hillitty, kehittynyt tuoksu tuo mieleen kuivattujen hedelmien lisäksi muun muassa hapankirsikan, karpalon, nahkaisuuden ja makeat mausteet. Melko täyteläinen maku seuraa tarkasti tuoksun vivahteita. Siinä on reilusti myös yrttisyyttä sekä kypsää puolukkaa ja havumetsän aluskasvillisuuden aromeja. Viini on varsin napakka, sillä hieman karheat tanniinit ja terhakka hapokkuus tuovat kokonaisuuteen särmikkyyttä. Kokonaisuus jättää hieman suuta kuivattavan, hapankirsikkaisen ja orastavan eläimellisen jälkimaun.

Ruokasuositus

Aromikkaat tummat liharuoat - erityisesti riista.

Sopivia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä