Viiden tähden riesling sushiburritolle

Viinivinkki 20/2018

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012
Luonteikas viini

511427, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AC Alsace Grand Cru / Alsace, Ranska
Dopff & Irion
Riesling
16,99 € (0,75 l)

Lähes kuiva valkoviini on kukkainen, vahamainen ja hunajainen, suutuntumaltaan öljyisen notkea - kermaiset vaalealihaiset kalaruoat.

Arvio: Vahamainen ja kukkainen tuoksu on monivivahteinen ja tyylikäs. Siitä voi erottaa myös sitrushedelmiä muistuttavia piirteitä. Lähes kuiva maku on sekin kukkainen ja vahamainen. Viinissä on myös hunajaisuutta ja suutuntumaltaan se on öljyisen notkea. Aromimaailmaa sävyttävät myös rusinat ja hillotut hedelmät, kuten ananas ja persikat. Viini nostaa veden kielelle ja jättää pitkään suussa viipyvän, lämminhenkisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Kermaiset ja huolella valmistetut vaalealihaiset kalaruoat.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis, mutta kehittyy

Lämminsavulohinen sushiherkku kietoutuu burritoksi

 

Ainekset

4 annosta
maidoton
45 min + 45 min jäähtymiseen
*
4 norileväarkkia
(wasabi-tahnaa)
2 dl silmusalaattia tai ituja
100 g wagame-merileväsalaattia (esim. K-kaupan pakaste)
3 porkkanaa suikaloituna
1 1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna
400 g lämminsavulohta
*
Sushiriisi:
3 dl (250 g) sushiriisiä
vettä huuhteluun
6 dl vettä
4 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
*
Seesamimajoneesi:
2 dl majoneesia
1/2 sitruuna
1 tl seesamiöljyä
1 tl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista ensin sushiriisi. Mittaa riisit kulhoon ja kaada päälle reilusti kylmää vettä. Huuhtele riisit 3 kertaa vettä vaihtaen. Valuta lopuksi vedet pois.
2. Siirrä riisi kattilaan ja kaada päälle 6 dl vettä.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla hiljaa poreillen 10 minuuttia.
4. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla sekoittamatta 30 minuuttia.
5. Kuumenna toisessa kattilassa riisiviinietikka, sokeri ja suola. Anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Jäähdytä liemi.
6. Siirrä lämmin riisi laakeaan astiaan ja kaada jäähtynyt liemi riisin joukkoon. Sekoita lastalla, kunnes liemi on sekoittunut riisiin. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
7. Kasaa sushiburritot. Aseta norileväarkki bambumatolle ja levitä noin 0,5 cm kerros sushiriisiä leväarkille. Jos haluat, levitä riisin päälle hieman wasabia.
8. Asettele silmusalaattia ja wakame-salaattia riisin päälle. Levittele salaattien päälle suikaloitua porkkanaa ja kevätsipulia.
9. Leikkaa savulohi suupaloiksi ja aseta kalaa kasvisten päälle.
10. Kietaise täytetty leväarkki rullalle ja tarjoile sushiburritot seesamimajoneesin kanssa.
11. Tee seesamimajoneesi. Purista sitruunasta mehu. Sekoita mehu ja muut ainekset majoneesiin. Säilytä ja anna maustua jääkaapissa.

Vinkki: Sushiburritojen kanssa voit tarjoilla myös Shiracha- tai soijakastiketta.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä