Sipulipiiras ja hedelmäinen Bestheimin Pinot Gris

Viinivinkki 13/2019

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 2016

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 2016

909317, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AOC Alsace / Ranska
Bestheim
Pinot Gris
13,90 € (0,75 l)

Arvio: Kypsän hedelmäinen, persikkaa, aprikoosia ja hunajaisen mausteisiakin vivahteita tarjoileva tuoksu. Melko täyteläinen maku on lähes kuiva toistaen tuoksun vivahteet. Viinistä voi lisäksi erottaa hentoa ananasta, keltaista luumua ja hyvin kypsää sitruksisuutta. Hieman öljyinenkin suutuntuma saa ryhtiä sitruksisesta hapokkuudesta, joka kantaa makua pitkään, persikkaiseen ja mausteiseen jälkimakuun.

Ruokasuositus: Täyteläiset, punalihaiset kalaruoat - vaikkapa hieman maustetumpinakin versioina. Kokeile myös mausteisten makkaroiden kanssa.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Parmesan ja sinappi viimeistelevä sipulitäytteen

Viikon viinivinkki maistuu vaikkapa runsasmakuisen sipuligaletten seurassa.

Ainekset

4 annosta
kasvis
1 1/2 tuntia
*
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
75 g sulatettua voita
1 tl suolaa
noin 1 dl vettä
*
Täyte:
50 g voita
noin 800 g sipuleita
3 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl vahvaa sinappia
75 g parmesaania raastettuna
*
Voiteluun:
1 muna

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Kuori ja suikaloi sipulit ohuelti, hienonna valkosipuli.
2. Sulata voi valurautapannussa tai padassa. Lisää sipulit. Paista sipuleita ensin 5 minuuttia hyvällä lämmöllä, laske lämpö miedoksi ja kuumenna välillä sekoitellen noin 45 minuuttia, kunnes sipuli hiljalleen karamelisoituu kullanruskeaksi.
3. Mausta sipuli timjamilla, suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita taikina-ainekset keskenään sipulin kypsyessä. Pyöritä taikina palloksi, anna levätä kelmuun käärittynä 1/2 tuntia.
5. Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan 35 cm:n pohjaksi. Tee piiraspohjaan kääntämällä ja rypyttämällä parin sentin reuna. Voitele reunat halutessasi munalla.
6. Levitä pohjan päälle sinappi, puolet juustosta ja sipulit.
7. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
8. Ripottele loput parmesaaniraasteesta kuuman piirakan pinnalle.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä