Antinori Tignanello 2015

Punaviini Italia

Arvio

Tummasävytteinen tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman savuinen ja tammikypsytyksen tuloksena makean mausteinen. Siinä on tummien marjojen piirteitä; mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Melko voimakas maku on sekin tummasävytteinen, kypsän hedelmäinen. Viini on jo hieman kehittynyt, mutta se on erittäin ryhdikäs ja suutuntumaltaan tiivis ja syvä. Pehmeät parkkihapot ryhdittävät tuhtia viiniä ja hedelmähapot puolestaan nostavat veden kielelle. Kokonaisuus jättää varsin tyylikkään ja pitkän, monivivahteisen, savuisen tammisen ja mustaherukkaisen nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Huolella valmistetut tummat liharuoat sekä kypsät, kovat juustot.

Sopivia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Kaupallinen yhteistyö

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

TOP 5: Magnumit kesäjuhliin

12.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Shutterstock

Liity porukkaamme, haemme uutta työntekijää

11.06.2019 Elisa