viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Limarin suuntäyttävä tarha-chardonnay

50 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Limarí

Arvio

Tämän viikon vinkkini tuo trooppisen tuulahduksen joulukuun keskelle. Chileläisessä valkoviinissä on eksoottisia hedelmiä, paahteisuutta ja kermaakin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Suuntäyttävän hedelmäinen maku on varsin roteva. Siinä on makean mausteisiakin vivahteita. Kokonaisuus ryhdittyy kypsän sitrusmaisen hapokkuuden ansiosta. Viini jättää pitkään maistuvan, tietyllä tapaa kermaisenkin jälkivaikutelman.

Maukas possunkylki kätkeytyy sinappikuorrutteeseen

Joulu lähestyy, ja juhla-aika mielessä suosittelisin tarjoamaan tämänkertaisen viinivinkin seuraan mehevän possuannoksen.

Hanki ylikypsää possunkylkeä, jota löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista. Poista lihasta mahdollinen nahka, mutta jätä siihen reilusti nahan alta löytyvää rasvaa. Leikkaa tämän jälkeen kylki mukaviksi annospaloiksi.

Kuumenna paistinpannu ja ota kyljen rasvapuolelle kaunis pintaväri. Nostele annospalat uunivuokaan ruskistamasi rasvapinta ylöspäin. Lämmitä loppuun noin 150 asteisessa uunissa. Liha on jo kypsää, joten tehtäväksesi jää ainoastaan sen lämmittäminen.

Valmista lisäke rikotuista ohrasuurimoista. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää halkaistuja kirsikkatomaatteja. Pyörittele öljyssä. Lisää ohrasuurimot, hienonnettua tuoretta timjamia ja pyörittele vielä hetkinen öljyssä. Lorauta joukkoon tilkkanen valkoviiniä.

Aloita kanaliemen lisääminen vähitellen. Lisää nestettä pikku hiljaa ja kerrallaan vain niin paljon että ohra juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan.

Kun ohra alkaa olla hieman yli ”al dente” -kypsyyden, lisää joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa, loraus sitruunanmehua ja rouhaisu mustapippuria. Tarkista maku.

Valmista annosta varten vielä parmesaanimajoneesia. Valmista majoneesi itse tai hanki kaupasta laadukasta majoneesia. Raasta pienellä terällä parmesaanipalasta reilusti juustoa majoneesin joukkoon. Lisää vielä hieman sitruunanmehua ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lusikoi majoneesi ehjään pursotinpussiin.

Nostele lautaselle maukkaan tomaattista ohralisäkettä ja pala mehevää possunkylkeä. Tee pursotinpussin päähän pieni reikä ja viimeistele annos pursottamalla parmesaanimajoneesista pieniä kekoja tai raitoja annokseen.

Lasiin mehevää Nimbuksen Single Vineyard Chardonnay’ta ja tipe tipe tip tap soimaan!

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä