Viikon viinivinkki

Parsahodari ja raikkaan herukkainen sauvignon blanc

Antti Rinta-Huumo

Hot dog parsalla on kesän parasta pikaruokaa. Rakuunakurkuilla ja dijonmajoneesilla tuunattu parsahodari nauttii aromikkaan ja kesäisen sauvignon blancin seurasta.

Alkon tuotesivu

Parsahodari

parsahodari

Ainekset:

8 vihreää parsaa
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
(2 rkl rypsiöljyä)
4 hot dog -sämpylää

Rakuunakurkut:
1 avomaankurkku
3 tl sokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Dijon-majoneesi:
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

Lisäksi:
50 g pecorino- tai parmesaani-juustoraastetta
pala (5 cm) tuoretta piparjuurta
pala tuoretta kurkumaa tai inkivääriä
1 rkl rakuunanlehtiä
½ dl macadamia-pähkinöitä

Valmistusohje:
1. Valmista rakuunakurkut. Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi. Asettele kiekot lautaselle ja pirskottele päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 min.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa.
3. Leikkaa parsojen varresta kuiva osa pois. Grillaa parsoihin kaunis väri mutta jätä ne napakoiksi. Voit myös paahtaa parsat kuumalla paistinpannulla rypsiöljyn kanssa, noin 2 min per puoli. Nosta lautaselle ja pirskottele parsojen päälle sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lämmitä sämpylöitä grillissä tai 180-asteisessa uunissa muutama minuutti.
5. Valuta kurkkuviipaleet ja sekoita hienonnetun rakuunan ja tillin kanssa.
6. Kokoa annos. Levitä hot dog -sämpylän pohjalle dijon-majoneesia ja marinoituja kurkkuviipaleita. Nosta kaksi parsaa ja lisää dijon-majoneesia sämpylän väliin. Raasta parsojen päälle ruokalusikallinen tuoretta piparjuurta ja pecorinoa. Viimeistele hot dog raastetulla tuoreella kurkumalla ja rakuunanlehdillä. Rouhi päälle macadamia-pähkinöitä.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.