Arvio
Viikon viinisuositus on lompakkoystävällinen valkoviini Saksan Nahesta. Viiniä tuoksuteltaessa voi lasista erottaa kypsää päärynää, omenaa ja melonia. Siinä on lisäksi persikkaa ja aavistus hunajaa. Tuoksua seuraa kuiva, mutta miellyttävän hedelmäinen maku. Aromeiltaan suunmyötäinen maku seuraa tuoksua. Siinä on lisäksi hentoa mineraalisuutta ja kukkaisuutta. Persikkaisen hedelmäinen kokonaisuus saa ryhdikkyyttä sitrusmaisesta hapokkuudesta. Tasainen, puhdaspiirteinen jälkivaikutelma.
Viinin seuraksi
Tasaisen hedelmäinen valkoviini on hyvin monikäyttöinen ruokaviini kalojen ja äyriäisten kanssa – jopa hieman voimakkaamminkin maustettujen kanssa. Kokeile valmistaa viinille esimerkiksi maukasta katkarapukasaria. Aloita hienontamalla salottisipulia ja kuutioimalla chiliä, varsiselleriä, omenaa ja keltaista paprikaa. Freesaa nämä kattilassa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon currya ja jatka freesaamista. Varo kuitenkin polttamasta currya kattilan pohjaan. Raasta joukkoon tuoretta inkivääriä ja lisää kattilaan kookosmaitoa. Hauduta hiljaa hymyillen. Kun kastike on kiehunut hieman kokoon, lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut. Kuumenna kastike, mutta älä kiehuta enää. Katkaravut muuttuvat kiehutettaessa kumisen oloisiksi. Lisää joukkoon vielä kuutioitua banaania ja tarjoa kokonaisuus keitetyn basmatiriisin ja Gentle Hills Rieslingin kera.