Viikon viinivinkki

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Antti Rinta-Huumo

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää.

Alkon tuotesivu

Pensasmustikka-burratasalaatti

pensasmustikkasalaatti

Ainekset:
1 (125 g) burrata
4 saksanpähkinää
1 rs (125 g) pensasmustikoita
1 rs (70 g) versosalaattia
(syötäviä kukkia)

Kastike:
½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
¾ tl hiutalesuolaa
¼ tl mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
juurileipää

Valmistusohje:
1. Ota burrata huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Jos et löydä kaupasta burrataa, korvaa se mozzarellalla. Rouhi tai puolita pähkinät. Huuhtele mustikat siivilässä.
2. Mittaa kastikeainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
3. Nosta burrata tarjoiluvadille. Lisää viereen mustikat, versot ja pähkinät. Valuta päälle kastiketta ja viimeistele salaatti halutessasi syötävillä kukilla. Tarjoa heti hyvän leivän kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.