Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää.
Pensasmustikka-burratasalaatti
Ainekset:
1 (125 g) burrata
4 saksanpähkinää
1 rs (125 g) pensasmustikoita
1 rs (70 g) versosalaattia
(syötäviä kukkia)
Kastike:
½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
¾ tl hiutalesuolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
juurileipää
Valmistusohje:
1. Ota burrata huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Jos et löydä kaupasta burrataa, korvaa se mozzarellalla. Rouhi tai puolita pähkinät. Huuhtele mustikat siivilässä.
2. Mittaa kastikeainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
3. Nosta burrata tarjoiluvadille. Lisää viereen mustikat, versot ja pähkinät. Valuta päälle kastiketta ja viimeistele salaatti halutessasi syötävillä kukilla. Tarjoa heti hyvän leivän kanssa.