Viikon viinivinkki

Tuunattu hernekeitto ja särmikäs kupliva

9 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Tölkkihernekeitosta saa pienellä tuunaamisella salonkikelpoisen herkun. Rehevän mausteinen ja särmikäs kuohuviini viimeistelee laskiaissunnuntain sopan.

Tuunattu hernekeitto

Tuunattu hernekeitto

Ainekset:
2 tlk (á 425 g) (kasvis)hernekeittoa
3–4 dl vettä
1 prk (120 g) smetanaa
1–2 rkl dijonsinappia
5 viipaletta patonkia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua lehtipersiljaa

Valmistusohje:
1. Kuumenna hernekeitto kattilassa yhdessä veden kanssa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kiehua 5–10 minuuttia.
2. Mausta smetana sinapilla keiton kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipulit.
3. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää valkosipulit. Murustele sekaan leipäpalat ja paista, kunnes murut ovat rapeita ja saavat hieman väriä. Hienonna lehtipersiljan lehdet.
4. Soseuta hernekeitto sauvasekoittimella.
5. Jaa hernekeitto tarjoiluastioihin. Levitä pinnalle dijon-smetanaa, ripottele leipämuruja ja koristele runsaalla määrällä lehtipersiljaa. Hokkuspokkus – tölkkihernekeitto on saanut uuden maun ja ilmeen.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.