viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Rheinhessenin riesling ja maukas sienipannari

34 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini

Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka. Täytä pannari kauden sienillä, pekonilla ja parmesaanilla – ja kruunaa illallinen lasillisella helmeilevää, tyylikkään mineraalista ja ihanan eloisaa rieslingiä. Suolaisen pannarin ja raikkaan hapokkaan valkoviinin yhdistelmä nostaa veden kielelle. Herkullista!

Alkon tuotesivu

Sienipannari

Suolainen pannukakku sienipannari

30 min, 4 annosta

Ainekset:
25 g voita
4 munaa
3 dl täysmaitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
2 rkl kuivattuja sieniä hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria

Päälle:
100 g pekonikuutiota
1 omena kuutioituna
2 rkl voita
½ dl parmesaania lastuina
viinisuolaheinää

Valmistusohje:
1. Laita voinokare valurautapaistinpannuun tai muuhun uunin kestävään metalliastiaan. Nosta pannu uuniin ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot ja öljy. Lisää kuivatut sienet hienonnettuna ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nosta kuuma pannu uunista ja kaada siihen taikina. Laita pannu takaisin uuniin ja anna pannarin paistua kypsäksi 15–20 minuuttia.
4. Paista pekoneita pannulla. Lisää loppuvaiheessa kuutioidut omenat ja voi. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
5. Kokoa kypsän sienipannarin päälle kasa viinisuolaheinää ja pekoni-omenaseosta. Raasta päälle parmesaania. Nauti suolainen pannukakku lämpimänä.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä