Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka. Täytä pannari kauden sienillä, pekonilla ja parmesaanilla – ja kruunaa illallinen lasillisella helmeilevää, tyylikkään mineraalista ja ihanan eloisaa rieslingiä. Suolaisen pannarin ja raikkaan hapokkaan valkoviinin yhdistelmä nostaa veden kielelle. Herkullista!
Sienipannari
30 min, 4 annosta
Ainekset:
25 g voita
4 munaa
3 dl täysmaitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
2 rkl kuivattuja sieniä hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
Päälle:
100 g pekonikuutiota
1 omena kuutioituna
2 rkl voita
½ dl parmesaania lastuina
viinisuolaheinää
Valmistusohje:
1. Laita voinokare valurautapaistinpannuun tai muuhun uunin kestävään metalliastiaan. Nosta pannu uuniin ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot ja öljy. Lisää kuivatut sienet hienonnettuna ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nosta kuuma pannu uunista ja kaada siihen taikina. Laita pannu takaisin uuniin ja anna pannarin paistua kypsäksi 15–20 minuuttia.
4. Paista pekoneita pannulla. Lisää loppuvaiheessa kuutioidut omenat ja voi. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
5. Kokoa kypsän sienipannarin päälle kasa viinisuolaheinää ja pekoni-omenaseosta. Raasta päälle parmesaania. Nauti suolainen pannukakku lämpimänä.