Loistokasta pikkujoulukautta! Pinot Gris -lajikkeesta valmistettu uusi-seelantilainen herkku on juhlien tähti. Hedelmäinen ja hennon kukkea viini pursuaa omenan, persikan ja keltaisen luumun aromeita, ja sen makuparina toimii loistavasti hieman maustetut ja raikkaat ruoat. Valmista pikkujoulujen kunniaksi viinin kaveriksi aasialaishenkisiä lohi-rapukeksejä.
Alkon tuotesivu
Lohi-rapukeksit
30 min, 20 kpl
maidoton, munaton
Ainekset:
400 g lohifileetä
10 cm pala kurkkua
1 punasipuli
1 punainen chili
1 vihreä chili
1 ruukku korianteria
5 limeä
½ dl oliiviöljyä
½ dl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
2 tl kardemummarouhetta
Rapukeksit:
20 rapukeksiä esim. Aasia-marketeista
2 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl chilijauhetta
Koristeluun:
kirjolohenmätiä
erilaisia chilejä
pala tuoretta piparjuurta
kardemummarouhetta
Valmistusohje:
1. Poista lohesta nahka ja rasvat. Leikkaa 1/2-1 cm kuutioiksi.
2. Kuori kurkku, poista siemenosa ja kuutioi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri.
3. Yhdistä kasvis- ja lohikuutiot samaan kulhoon. Raasta sekaan limenkuoret ja purista mehut. Lisää oliiviöljy, seesaminsiemenet, suola ja kardemumma. Sekoita.
4. Levitä rapukeksit työlaudalle. Sekoita paprika- ja chilijauhe. Ripottele mausteseosta siivilän läpi rapukeksien päälle.
5. Nosta reilu ruokalusikallinen lohiseosta rapukeksin päälle. Leikkaa koristeluun varatut chilit paperinohuiksi viipaleiksi. Koristele rapukakut chilillä kirjolohenmädillä. Raasta lopuksi pinalle tuoretta piparjuurta ja ripottele kardemummaa.
Vinkki! Voit käyttää maissikeksejä tai tortillalastuja rapukeksien sijaan. Mausta lopuksi savustetulla paprika-chiliseoksella.