viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Voipapupata ja pecorinoa

19.10.2017 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

Voipapupata on kasvissyöjien suosikkipata, joka viimeistellään Pecorino-juustolla ja leipäkrutongeilla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

40 min + 12 liottamiseen ja kypsennykseen

*

5 dl kuivattuja valkoisia papuja

5 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

5-7 dl kasvislientä

400 g kirsikkatomaatteja

3 lehteä savoijinkaalia

4 oksaa tuoreita yrttejä (timjamia, oreganoa tai meiramia)

2 rkl oliiviöljyä

3 (60 g) lehtikaalin lehteä

100 g Pecorino-juustoa

*

Krutongit:

2-3 viipaletta vehnäleipää

1-2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele pavut ja laita ne likoamaan runsaaseen veteen. Anna liota yön yli.
2. Valuta pavut ja huuhtele runsaassa vedessä.
3. Keitä pavut kypsiksi, noin 40 min, suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kaada keitinvesi pois.
4. Kuori valkosipulit ja murskaa niitä kevyesti veitsen lappeella puolella. Poista kaalista lehtiruoti.
5. Kaada pavut laakeaan uunipataan, ripottele päälle suolaa ja lisää kasvislientä sen verran, että osa pavuista jää nesteen päälle.
6. Asettele valkosipulit, tomaatit ja yrtit papujen päälle. Valuta viimeiseksi oliiviöljy pataan.
7. Paahda pataa uunissa kuumien grillivastusten alla noin 15 minuuttia tai kunnes tomaatit ja valkosipulit ovat ruskistuneet.
8. Laske uunin lämpötila 140 asteeseen. Paina kevyesti lusikalla tomaatit ja valkosipulinkynnet papujen sekaan ja anna padan paahtua ilman kantta uunissa noin tunnin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos pata uhkaa kuivua.
9. Pese lehtikaalit, poista kova lehtiruoti. Revi lehdet suupaloiksi. Lisää lehtikaalit kuumaan pataan, sekoita ja nosta vielä viideksi minuutiksi uuniin pehmenemään.
10. Paahda sillä välin krutongit. Kuumenna oliiviöljy pannussa. Revi leipäpalat suupaloiksi, lisää pannulle. Paahda rapeaksi ja mausta suolalla.
11. Maista papupataa, lisää tarvittaessa suolaa. Veistä tai raasta padan pintaan pecorinoa. Tarjoa voipapupata leipäkrutonkien kanssa.

Viinisuositus

Dorigo Ribolla Gialla 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Friuli - Venezia Giulia
18,17 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä