Varhaisperuna-pekonisalaatti

Resepti
Varhaisperuna-pekonisalaatti

Grilliruoka tekee kesän. Heittäydy mukaan ja kokeile grillattua varhaisperuna-pekonisalaattia.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
35 min
*
400 g varhaisperunoita keitettyinä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1–2 rkl rypsiöljyä (kylmäpuristettua)
1 valkosipulinkynsi
50 g saksanpähkinöitä
1/4 tl suolaa
125 g pekoniviipaleita
100 g neulapapuja
salaattia (esim. puna- ja friseesalaattia, rukolaa, pinaattia)
1 pieni punasipuli
*
Saksanpähkinä-vinaigrette:
2 rkl sherryviinietikkaa
1 dl saksanpähkinäöljyä
1/2 dl rypsiöljyä (kylmäpuristettua)
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
*
Lisäksi:
tuoretta leipää

Valmistusohje

1. Tee vinaigrette. Kaada kulhoon sherryviinietikka ja lisää öljyt ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
2. Valmista salaatti. Halkaise keitetyt perunat pituussuunnassa ja sivele kevyesti öljyllä.
3. Grillaa perunoihin kuumassa grillissä kauniit raidat, siirrä lopuksi epäsuoraan lämpöön lämpenemään hetkeksi.
4. Siirrä perunat kulhoon, ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria, öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Peitä astia foliolla tai kannella, siirrä lämpimään maustumaan.
5. Paahda saksanpähkinöihin leivinpaperoidulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa hieman väriä. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
6. Paista pekonit grillissä tai paistinpannulla rapeiksi ja nosta tarjoilukulhoon.
7. Keitä neulapapuja muutama minuutti vedessä. Valuta ja jäähdytä.
8. Pese ja kuivaa salaatit. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
9. Sekoita tarjoilukulhossa pekonit, perunat, salaatit, saksanpähkinät, punasipulit ja keitetyt neulapavut. Mausta saksanpähkinävinaigretellä, pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Olutsuositus:

De Ranke Saison De Dottignies tai Bryggeri Pils

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä