Saksalaista meiramiglaseerattua hanhea ja haudutettua hapanpunakaalia

Resepti
Saksalaista meiramiglaseerattua hanhea ja haudutettua hapanpunakaalia

Perisaksalainen haudutettu hapankaali saa rinnalleen juhlavasti hanhea.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, munaton
45 min
*
2 hanhenrintaa
suolaa
mustapippuria
*
2 oksaa meiramia hienonnettuna (tai 1 rkl kuivattua)
1/2 tl mustapippuria murskattuna
1 dl hunajaa
2 rkl sherryetikkaa
1 dl demiglace -kastikepohjaa (esim. Puljonki)
suolaa
mustapippuria
*
Haudutettu punakaali:
1/4 keskikokoisesta punakaalista
noin 1 rkl (20 g) voita
1 rkl kuminaa
1 rkl siirappia
1/2 dl punaviinietikkaa
2 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
*
Lisäksi:
keitettyjä papuja
keitinperunoita

Valmistusohje

1. Mittaa pieneen kasariin meirami, pippurit, hunaja ja sherryetikka. Kiehauta.
2. Leikkaa hanhenrintoihin rasvapuolelle ristiviillot veitsellä.
3. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla ja aseta ne kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin.
4. Laita pannu kuumenemaan ja paista, kunnes rintapalojen rasva on muuttunut täysin rapeaksi. Kaada tarvittaessa ylimääräistä rasvaa pois pannulta paiston aikana
5. Käännä lihat ja ruskista nopeasti vielä lihapuoli. Nosta ankanrinnat uunivuokaan ja kaada sherryetikka-mausteliemi päälle.
6. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta (käytä lihalämpömittaria).
7. Lihan kypsyessä, leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.
8. Kuullota kaalisuikaleita ja kuminaa voissa paistokasarissa tai kattilassa.
9. Lisää sekaan siirappi, etikka ja punaviini. Anna hautua, kunnes kaali on kypsää.
10. Nosta lihat uunista ja anna levätä 10 minuuttia huoneen lämmössä.
11. Kaada vuokaan kertynyt neste siivilän läpi paistinpannulle. Keitä lientä hetki kasaan ja lisää tumma kastikepohja. Mausta vielä suolalla sekä mustapippurilla.
12. Mausta kypsä kaali suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai siirappia.
13. Leikkaa ankanrinnat viipaleiksi, tarjoile punakaalin, kastikkeen, keitettyjen papujen ja meiramilla sekä voilla maustettuja keitinperunoiden kanssa.

Viinisuositus

Lind Gewürztraminer Trocken 2015

007781, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Pfalz / Saksa
Weingut Lind
Gewürztraminer
13,98 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Valkoviinin makea mausteisuus, kukkainen parfyymisyys, rusinaisuus ja kuivattujen hedelmien aromikkuus täydentävät herkullisesti annoksen makeaa ja meiramin makuista aromimaailmaa. Vaikka viini on kuiva, riittää sen hedelmäisyys annoksen makeisiin vivahteisiin. Myös viinille haasteellinen punakaali toimii happamaksi marinoituna yhdistelmässä maukkaasti.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä