viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Riimihirveä ja tomaattisiirappia

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista fileestä jänteet ja ylimääräiset rasvat. Mausta filee pippurilla ja kevyesti suolalla. Paista fileen pinta kirkastetussa voissa paistinpannulla joka puolelta rapeaksi, Varo kuitenkin polttamasta pintaa. Pese appelsiini ja limesitruuna hyvin. Kaavi sitrusraudalla (tai raastimella) suikaleita hedelmien pintakuoresta. Purista hedelmistä mehu. Lisää kattilaan kuoret, sokeri, vesi sekä mehu ja keitä, kunnes kuoret ovat pehmeitä. Jäähdytä. Lisää […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g hirven sisäfileetä

mustapippuria myllystä

merisuolaa

2 rkl kirkastettua voita

1 appelsiini

1 lime

2 rkl sokeria

1 dl vettä

2 dl silputtua persiljaa

4 cl konjakkia

Tomaattisiirappi

20 kpl kirsikkatomaattia

1 rkl kirkastettua voita

2 rkl sokeria

1 dl vettä

1 appelsiinin mehu

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista fileestä jänteet ja ylimääräiset rasvat. Mausta filee pippurilla ja kevyesti suolalla. Paista fileen pinta kirkastetussa voissa paistinpannulla joka puolelta rapeaksi, Varo kuitenkin polttamasta pintaa. Pese appelsiini ja limesitruuna hyvin. Kaavi sitrusraudalla (tai raastimella) suikaleita hedelmien pintakuoresta. Purista hedelmistä mehu.

Lisää kattilaan kuoret, sokeri, vesi sekä mehu ja keitä, kunnes kuoret ovat pehmeitä. Jäähdytä. Lisää joukkoon konjakki, persilja ja runsaasti mustapippuria. Nosta filee pakastepussiin ja lisää kattilan sisältö pussiin. Poista pussista ilma ja sulje tiukasti kiinni. Anna lihan maustua pöydällä pari tuntia ja nosta vasta sitten pakastimeen. Anna lihan pakastua yön yli.

Ota liha pakastimesta, anna sen hetki sulaa ja kaavi makuaineet lihan pinnalta. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita lautaselle ja sivele päälle tomaattisiirappia.

Tomaattisiirappi

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuullota tomaatit laakeassa kattilassa voin kanssa kuumiksi. Lisää joukkoon sokeri, vesi ja appelsiinin mehu ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liemestä noin puolet on kiehunut pois. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna jäähtyä haaleaksi. Sivele siirappia kylmien lihaviipaleiden päälle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä