Rapeaa possunkylkeä ja punaviinivinegrettiä

Resepti
Rapeaa possunkylkeä ja punaviinivinegrettiä

Gamay-rypäleestä valmistetut viinit ovat tunnetuimmillaan marraskuussa, kun uuden sadon beaujolais nouveau -viinit päästetään ensimaistoon ja markkinoille. Tämän päivän viinintekijät veistelevät Gamaysta kuitenkin myös niin väriltään, tanniineiltaan kuin aromeiltaan syvempää sekä pitkäikäisempää viiniä. Kokeile possunkylkeä ja Joseph Drouhin Moulin-à-Vent -viiniä. Nappi yhdistelmä!

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
30 min + kypsennys 2,5 h
*
1 kg possunkylkeä (luuton, nahallinen)
2 rkl hienoa suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl soijaa (gluteenitonta)
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
4 tähtianista
oliiviöljyä
1 1/2 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
*
Punaviinivinegretti:
1 dl punaviiniä
2 rkl tummaa balsamicoa
1/2 dl sokeria
1 tähtianis
1 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
*
Kasvikset:
1 pkt broccolinia tai vihreää parsaa
2 pientä sidesalaattia
1 pieni fenkoli
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa possun nahkaan rasvaan asti yltävät ristiviillot. Mausta liha molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Sekoita soija ja hunaja, valele seos nahkapuolelle.
2. Kuori sipulit. Paloittele salottisipulit, halkaise valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita padassa tilkassa oliiviöljyä yhdessä laakerinlehtien ja tähtianiksen kanssa.
3. Siirrä kasvikset pois padasta. Paahda padassa tai pannulla possunkylkeä nahkapuoli alaspäin vähintään 5 minuuttia. Käännä ja paahda vielä 2 minuuttia.
4. Lisää viini (älä kaada nahan päälle) ja anna kiehahtaa.
5. Lisää kuumaa kanalientä sen verran, että liemi ylettyy lihan rasvakerrokseen asti, mutta ei nahkaan. Kiehauta ja lisää sipulit takaisin pataan.
6. Siirrä pata 160-asteiseen uuniin, kypsennä 2,5 tuntia. Suojaa liha kypsennyksen aikana foliolla, jos nahka tummuu liikaa.
7. Tee vinegretti lihan kypsyessä. Mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
8. Anna jäähtyä. Poista tähtianis.
9. Lisää kastikkeeseen öljy. Kaada kastike pulloon ja ravista ennen käyttöä.
10. Nosta pata uunista, kun liha on kypsää. Nosta kylki toiseen astiaan vetäytymään.
11. Viipaloi liha. Halutessasi paahtaa lihaviipaleet vielä pannulla. Valele punaviinivinegrettiä lihan pintaan juuri ennen tarjoilua.
12. Pese ja kuivaa salaatit ja fenkolit.
13. Laita broccolinit ja halkaistut sidesalaatit leivinpaperille uunipellille. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä.
14. Viipaloi fenkoli veitsellä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi. Mausta vinegretillä ja tarjoile possun kanssa.

Viinisuositus

Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2016

432037, Alkon tuotesivu
Punaviini / AC Moulin-à-Vent / Bourgogne, Ranska
Joseph Drouhin
Gamay
16,89 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Possun paahteinen ja rapsakka paistopinta tykkää viinin kypsästä, mehukkaasta marjaisuudesta. Kasvikset nostattavat viinistä metsäistä aromikkuutta. Ja viinin eloisa hapokkuus tuo yhdistelmän suutuntumaan raikastusta. Parivaljakossa viehättävintä on ruoan anismaisuus ja tämän viinistä herättelemä seksikäs mausteisuus – kuin tallustelisi maustemarketin käytävillä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä