viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Punajuuri-carpaccio

14.09.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino

Punajuuri-carpaccio on kasvisversio yleensä lihasta valmistetusta alkuruosta. Hieno syksyinen raaka-aine ansaitsee aitiopaikan lautasella.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 pikkuannosta

gluteeniton, kasvis

25 min

*

4 kypsää punajuurta, uunissa paahdettua

3 rkl tattarisuurimoita keitettynä

1 tl öljyä

2–3 rkl gruyerjuustoa raastettuna

4 tl ruohosipulia hienonnettuna

4 tl puolukoita

ripaus (Guèranden) merisuolaa

*

Rakuunamajoneesi: 


1 muna


2 1/2 dl rypsiöljyä

2 rkl viinietikkaa


1 rkl rakuunaa hienonnettuna

2 tl sinappia


ripaus suolaa

ripaus mustapippuria


*

Koristeluun:

Viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Suojaa leikkuulauta ruuanlaitto- tai leivinpaperilla. Leikkaa kuorituista punajuurista ohuen ohuita viipaleita.
2. Paista keitettyjä, kypsiä tattarisuurimoja tilkassa öljyä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi.
3. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tattaria, ruohosipulia, puolukat ja muutama murunen Guèranden suolaa.
4. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset saman lämpöisinä (huoneenlämpöisinä) sauvasekoittimen astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kun ainekset alkavat sekoittua ja emulgoitua, nosta sekoitinta kokoajan vatkaten hitaasti ylöspäin kunnes mahjoneesi on valmista.
5. Siirrä majoneesi kertakäyttöpursotinpussiin. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota carpaccion päälle ohuita majoneesiraitoja.
6. Koristele carpaccio viinisuolaheinän lehdillä.

Vinkki: Yleensä majoneesi tehdään munan keltuaisesta. Superhelppo tapa on valmistaa se kokonaisesta kananmunasta. Valmista kokomunamajoneesi aina sauvasekoittimen omassa korkeassa kulhossa.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Punajuuri-pestopasta

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Punajuurta ja jogurttia

time Created with Sketch.
5 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä