Punajuuri-carpaccio

Resepti
Punajuuri-carpaccio

Ainekset

4 pikkuannosta
gluteeniton, kasvis
25 min
*
4 kypsää punajuurta, uunissa paahdettua
3 rkl tattarisuurimoita keitettynä
1 tl öljyä
2–3 rkl gruyerjuustoa raastettuna
4 tl ruohosipulia hienonnettuna
4 tl puolukoita
ripaus (Guèranden) merisuolaa
*
Rakuunamajoneesi: 

1 muna

2 1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl viinietikkaa

1 rkl rakuunaa hienonnettuna
2 tl sinappia

ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

*
Koristeluun:
Viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Suojaa leikkuulauta ruuanlaitto- tai leivinpaperilla. Leikkaa kuorituista punajuurista ohuen ohuita viipaleita.
2. Paista keitettyjä, kypsiä tattarisuurimoja tilkassa öljyä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi.
3. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tattaria, ruohosipulia, puolukat ja muutama murunen Guèranden suolaa.
4. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset saman lämpöisinä (huoneenlämpöisinä) sauvasekoittimen astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kun ainekset alkavat sekoittua ja emulgoitua, nosta sekoitinta kokoajan vatkaten hitaasti ylöspäin kunnes mahjoneesi on valmista.
5. Siirrä majoneesi kertakäyttöpursotinpussiin. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota carpaccion päälle ohuita majoneesiraitoja.
6. Koristele carpaccio viinisuolaheinän lehdillä.

Vinkki: Yleensä majoneesi tehdään munan keltuaisesta. Superhelppo tapa on valmistaa se kokonaisesta kananmunasta. Valmista kokomunamajoneesi aina sauvasekoittimen omassa korkeassa kulhossa.

Viinisuositus

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

520977, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / WO Western Cape / Etelä-Afrikka
Cave de Pongrácz
Chardonnay, Pinot Noir
15,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Punajuuren vieno makeus ja puolukan aromikkuus täydentyvät tyylikkäästi viinissä maistuvan punaisten marjojen aromien kautta. Majoneesin ja juuston suolainen vivahde tuo esiin viinin kypsää marjaisuutta. Roseekuohuvan kuplat viimeistelevät yhdistelmän korostaen annoksen hienoja makuja. Herkullista!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä