Parsatempura

Resepti
Parsatempura

Rapsakat fritatut parsat ovat kevään naposteluhitti. Dippaa mandariinimajoneesiin ja kulauta kurkusta alas kesäisen riesling-kuohuviinin kanssa.

Ainekset

4 annosta
kasvis, maidoton
30 min
*
1 puntti (500 g) vihreää parsaa
vettä
suolaa
*
Mandariinimajoneesi:
2 dl majoneesia
1 mandariini
hienoa (meri)suolaa
*
Tempurataikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja (tai riisijauhoja)
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
1 rkl ruokasoodaa
1/2 tl hienoa (meri)suolaa
2 1/2 dl lager-olutta (tai kivennäisvettä)
1 jääpala
1/2 – 1 l rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Leikkaa parsoista puinen tyviosa pois. Esikypsennä parsoja keittämällä niitä noin 1,5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
2. Jäähdytä parsat nopeasti kylmässä vedessä. Kuivaa hyvin talouspaperilla.
3. Valmista mandariinimajoneesi. Pese mandariini ja raasta kuori. Mausta majoneesi mandariinin mehulla ja kuoriraasteella. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa.
4. Sekoita tempurataikinan kuivat ainekset keskenään ja lisää olutta joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
5. Kuumenna noin puoli litraa öljyä kattilassa uppopaistoa varten. Paras lämpötila on 175–180 astetta. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
6. Juuri ennen uppopaistoa lisää jääpala taikinaan ja sekoita. Dippaa parsat taikinaan ja paista kuumassa öljyssä muutamassa erässä.
7. Valuta parsat talouspaperin päällä. Ripottele päälle hieman suolaa ja tarjoile mahdollisimman pian majoneesikastikkeen kera.

Viinisuositus

Dr. Loosen Riesling Extra Dry

545037, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Deutscher Sekt bA Mosel / Saksa
Dr. Loosen
Riesling
18,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Rieslingin kuplat raikastavat herkullisesti tempuran ja majoneesin suutuntumaa, ja leikkaavat herkullisesti niiden rasvaisuutta. Viinin sitruksiset, kukkaisen hunajaiset ja persikkaiset vivahteet sopivat täydellisesti majoneesin viehättäviin mandariinimakuihin. Erittäin herkullinen yhdistelmä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä