viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lihapastaragu

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–1,5 kg luullista naudan keittolihaa (lapa, etuselkä)

2 sipulia

2 porkkanaa

1 palsternakka

1 selleri

15–20 valkopippuria

suolaa

 

2 prk paseerattua tomaattia

1 prk tomaattimurskaa

2 valkosipulin kynttä

0,5 dl basilikan lehtiä

suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl sokeria

400 g kierremakaronia (fusilli)

Valmistusohje

Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. Lisää lihat liemeen, samoin tomaatit, murskattu valkosipuli, basilika ja mausteet. Anna vielä poreilla ainakin puoli tuntia. Jos lientä on liikaa, keitä ilman kantta, jos sitä liian vähän, voit lurauttaa vaikkapa valkoviiniä sekaan. Tarjoile esimerkiksi fusillin kera.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä