Ainekset
3 ½ dl vettä
1 ½ dl puolukoita
1 dl sokeria
½ dl mannasuurimoita
¼ tl suolaa
*
Kookos-vaniljakastike:
½ vaniljatanko
½ dl sokeria
3 keltuaista
2 ½ dl kookoskermaa
*
Lakritsi:
200 g pehmeää lakritsia
2 dl vettä
*
Koristeluun:
sokerissa pyöriteltyjä puolukoita
Valmistusohje
1. Keitä vettä ja puolukoita kattilassa 3 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi seos ja siirrä saatu puolukkamehu toiseen kattilaan.
2. Kiehauta mehu, lisää suola, sokeri ja vispaa sekaan mannasuurimot. Anna kiehua noin 10 minuuttia hiljalleen, koko ajan sekoittaen.
3. Jäähdytä puolukkapuuro vatkaamalla sitä sähkövatkaimella, kunnes se on ilmavaa.
4. Keitä kastike. Halkaise vaniljatanko, kaavi sisus ja sekoita siemenet sokeriin. Yhdistä vaniljasokeri keltuaisiin hyvin vispilällä sekoittaen.
5. Kiehauta kookoskerma. Vispaa kerma keltuaismassaan.
6. Siirrä kastike teräskulhoon. Kypsennä kiehuvan vesihauteen päällä 5–8 minuuttia vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike alkaa saostua. Varmista, ettei vesi koske kulhon pohjaa vesihauteessa.
7. Nosta saostunut kastike heti pois vesihauteesta ja jäähdytä kastike.
8. Valmistele lakritsi. Laita lakritsi ja vesi kattilaan. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes lakritsit ovat liuenneet veteen. Jäähdytä.
9. Kokoa annos. Annostele puuro tarjoilumaljaan. Valuta päälle kastiketta ja lakritsia. Koristele sokeroiduilla puolukoilla.