Violetit rösticocktailit

Röstit kuin cocktailpalat. Blue congo -perunasta syntyy mahtavan väriset pikkuröstit, täytä anjovistahnalla ja mädillä tai piparjuurikermalla ja kylmäsavulohella.

45 min

10.12.2019 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

25 pikkulettua

gluteeniton

45 min

*

400 g blue congo -perunaa tai violettia bataattia

1 dl mantelirouhetta

1 tl suolaa

1 muna

100 g voimakasta juustoraastetta

*

Paistamiseen:

voita ja öljyä

*

Mäti-anjovistäyte:

1 prk (120 g) smetanaa

2 anjovisfileetä

1 tl dijonsinappia

1/4 punasipuli hienonnettuna

1 dl tilliä hienonnettuna

50 g mätiä

*

Lohi-piparjuuritäyte:

100 g ohuita kylmäsavulohiviipaleita

1 dl kuohukermaa

2 rkl piparjuurta raastettuna

ripaus suolaa

ripaus sokeria

violettia miniyrttiä

Valmistusohje

1. Aloita mäti-anjovistäytteestä. Soseuta kulhossa smetana, anjovisfileet ja sinappi sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori punasipuli. Hienonna sipuli ja tilli.
2. Valmistele lohitäyte. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma piparjuuriraasteella, ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Tee röstit. Kuori perunat tai bataatit ja raasta ne raastimen karkealla terällä.
4. Sekoita kulhossa perunaraaste, mantelirouhe, suola, muna sekä juustoraaste.
5. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita röstiseosta. Painele lusikalla nokareet litteiksi. Paista 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes röstit ovat pinnalta ruskistuneet ja pysyvät hyvin kasassa.
6. Nosta röstit tarjoiluvadille. Annostele röstien päälle piparjuurikermaa ja kylmäsavulohta, koristele miniyrttien lehdillä. Laita osan röstien päälle anjovissmetanaa, mätiä, punasipuli- ja tillisilppua.

Vinkki: Voit korvata blue congo -perunan tavallisella yleisperunalla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla